Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu o biata femeie batrana fara ajutor. Este vorba despre o matusa in varsta de 90 de ani care acum cativa ani, fara se ne consulte si pe noi, persoanele mai tinere, a facut o conventie cu o alta femeie mai tanara din sat (noi banuim ca i-a facut acte de donatie sau de vanzare -cumparare dar nu am vazut nici un act deoarece totul s-a petrecut fara stirea noastra) lasindu-i acesteia tot ce avea (casa si pamant) cu conditia ca aceasta sa aiba grija de ea pana moare. De asemena, aceasta din urma primeste si pensia batranei, cu acelasi scop, de a o cheltui in folosul matusei noastre. Cu toate ca aveam oarecum dubii asupra bunei credinte a acelei femei cu care batrana a incheiat aceasta conventie (conventie care asa cum am mentionat mai sus nimeni nu stie de ce natura este) ne-am bucurat totusi ca cineva va avea grija de ea pana la moarte avand in vedere ca toate rudele apropiate ei care ar fi putut sa o ajute, inclusiv noi, suntem destul de departe de ea . Toate bune pana cand am mers in vizita pe la ea, si am observat conditiile precare in care batrana traieste: nu i se da sa manace, este incuiata continuu intr-o camera si legata de pat, miros puternic de urina, imbracata foarte gros desi afara era caldura sufocanta. Cand am plecat am intrebat si vecinii despre situatia ei si ne-au confirmat banuielile: femeia care o "ingrijeste" nu o face nici pe departe cum ar trebui sa fie ingrijit un batran, ci doar din inertia faptului ca va mosteni tot dupa moartea batranei, fara sa conteze mizeria in care aceasta traieste. Nu va scriu din dorinta de a recupera ceva din ceea ce batrana a lasat acestei femei (chiar nu doresc nimic ba mai mult m-am bucurat avand in vedere ca suntem departe de ea ca a gasit pe cineva sa aiba grija de ea si chiar mi se pare echitabil ca persoana respectiva sa primeasca ceva in schimbul serviciilor decente de ingrijire) ci din dorinta de a ajuta biata batrana sa-si traiasca ultimele clipe in conditii decente si nu asa cum am mentionat mai sus. Va rog sa imi spuneti daca mai exista vreo cale de a o ajuta, daca exista undeva (la primaria din sat de exemplu) un serviciu social care sa mearga si sa constate cele spune de mine mai sus si de aici sa se ia masuri in favoarea ei. Va multumesc.
Mostenire
laurentiuceciu
Am si eu o intrebare catre dumneavoastra.Locuiesc in Alexandria Jud Teleorman bunicul meu este din Prunisor sat Arvatesti, ele este plecat din sat de 20 de ... (vezi toată discuția)