avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

buna ziua, am sa prezint pe scurt problema mea: lucrez la o firma de contabilitate de 1 an si 7 luni, de 3 luni nu mi-am primit salariile, am acceptat motivele pe care ni le-a invocat si anume ca nu a incasat de la clienti, in luna iunie am tot insistat prin rugaminti si diverse motive sa-mi dea banii a spus ca vine la birou si mi-i aduce, lucru care nu s-a intamplat, iar in ultima lsaptamana din iunie nu a mai raspuns la telefon si nici nu a venit la birou. s-a prezentat pe 1iulie la birou dimineata si mi-a spus mie si colegei mele ca are o problema si ca nu poate sa ne dea banii si ca sa nu sa stranga si mai multi bani a decis sa ne bage in concediu fara plata pe luna iulie fara a-si achita datoriile fata de noi; eu am insistat si am spus ca nu este problema cu CFS dar sa ne dea banii ca ne tr si noua, la care a spus: ce nu intelegi ma fata nu auzi ca nu am si hai iesiti ca trebuie sa plec, ma grabesc. eu am tot insistat si nimic. mai tarziu adica seara pe la ora 22 m-a sunat cineva, nu am auzit dar am sunat a doua zi dimineata si am constatat ca era de la politie , adica sefa mea mi-a facut plangere la politie ca am insistat sa-mi dea banii. mentionez ca in ultima saptamana din iunie a recrutat personal; si inca o mentiune are foarte multe relatii, ca atare cand m-am dus la politie nu era nici o plangere scrisa nimeni nu auzise de mine, dar acel politist cotocea chiar lucra acolo dar era in concediu. acum dupa o luna imi trimite prin mandat postal 540 lei, bani pe care nu i-am primit, din 3 salarii care sunt mai mari decat este specificat in contractul de munca si 2 concedii de odihna neefectuate, prejudicii aduse fara drept la salariu compensatoriu sau idemnizatie de somaj, adica 4 luni fara nici un ban si totul e ok acum cu 540 lei. eu am depus plangere la tribunal si reclamatie la itm. as dori sa-mi spuneti parerea dvs si ce si cum ar trebui sa procedez
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 28 Iulie 2011
De procedat , atui procedat bine sesizand instanta si tribunalul ... este psoibil ca odata cu primirea citatiei sa fiti contactata de angajator cu promisiunea ca o sa va dea banii sau macar o parte din acestia ... aveti doua variante : fie acceptati acea suma , fie ii refuzati explicandu-i ca ii vreti pe toti odata , nu acceptati promisiuni de genul ca o sa vi dau cand o sa am sau cand o sa fac rost .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca supreme.house supreme.house buna ziua, pe scurt am sa detaliez problema mea: lucrez la o firma de contabilitate cu sediul in Bucuresti, dar punct de lucru nedeclarat in Craiova, problema ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie sweetanny sweetanny Buna ziua. Am o problema si ma intreb daca as putea gasi rezolvare aici. Mama mea a imprumutat in toamna lui 2009 niste bani unei prietene de atunci cu ... (vezi toată discuția)
Concediile fara salar obligatorii raczloredana raczloredana La firma care lucrez sunt angajata de un an. In acest an s-a mai intamplat sa nu avem de lucru si ne sunau sa stam acasa in liber platit, asta pana luna ... (vezi toată discuția)