avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Poti renunta la o mostenire inainte de a o avea?
Cel mai recent răspuns: perlutina , utilizator 08:37, 30 Iulie 2011
Nu, nu se poate.

Art. 702. C. civil
Nici chiar prin contractul căsătoriei1) nu se poate renunța la succesiunea unui om în viață, nici nu se pot înstrăina drepturile eventuale ce s-ar putea dobândi asupra succesiunii (c. civ. 5, 965, 1526).
_________
1) În prezent nu mai este admisã încheierea unui contract de căsătorie (contract matrimonial), raporturile patrimoniale dintre soți fiind reglementate prin lege.

Art. 965. C. civil
Lucrurile viitoare pot fi obiectul obligației.
Nu se poate face renunțare la o succesiune ce nu este deschisă, nici se pot face învoiri asupra unei astfel de succesiuni, chiar de s-ar da consimțământul celui a cărui succesiune este în chestiune (c. civ. 702, 821, 1526).

Multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie facuta la notar Graminede Graminede buna ziua, este vorba de 2 frati unuia parintii i-au dat un apartament de 5 camere, celuilalt ii va ramane vila in care stau parintii momentan. Fiul caruia ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune poate fi vandut? ichimconsta2BC ichimconsta2BC tatal meu ,decedat,are 4 frati in viata. unul din frati ar dori sa imi vanda,sa cedeze drepturile succesorale dupa bunici{parinti sai],in favoarea mea.Exista o ... (vezi toată discuția)
Trecerea bunurilor de la parinti la copii in timpul vietii peters peters Suntem doi frati la parinti iar fratele meu isi doreste partea de mostenire, parintii fiind inca in viata. Cum credeti ca ar fi cel mai intelept de procedat, ... (vezi toată discuția)