avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de Preemtiune?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de Preemtiune?!

Dreptul de preemtiune este valabil doar in cazul terenurilor agricole din extravilan sau si in cazul altor bunuri?
Cel mai recent răspuns: fredd , utilizator 20:08, 6 Februarie 2012
Ati intuit bine, doar in cazul terenurilor agricole situate in extravilan!
Dreptul de preemptiune prevazut de legea 54/1998 pentru terenurile agricole situate in extravilan a fost abrogat prin legea 247/2005!
Buna ziua!
Ce parere aveti privind dreptul de preemptiune la momentul actual, ma refer aici in special la prevederile noului Cod Civil (Art.1730 - 1740). Care este regimul sau juridic si in special aria sa de aplicare actuala? Astept spre dezbatere parerile tuturor celor interesati. O zi excelenta!
buna seara. am cumparat teren agricol extravilan de la mama mea o parte,de 1/3, o parte mi-a fost donat de matusa mea de 1/3 iar 1/3 am cumparat-o de la o verisoara. pe teren exista un titlu de proprietate, iar terenul era arendat in proportie de 2/3 a mamei si a matusii pana in 2012 februarie, iar pe 1/3 contract pana in 2015 de catre verisoara mea.
terenul este inscris acum in c.f. pe numele meu, din dec.2011 pot avea probleme cu arendasul?pot eu sa-l vand liber de vointa acestuia? va multumesc.stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemptiune - cladiri Dragut Dragut in privinta cumpararii constructiilor mai exista dreptul de preemptiune? ([i]al chiriasilor conform unui alt post al aceluias user[/i]) (vezi toată discuția)
Drept preemtiune. Imparatul Imparatul Exista dreptul de preemtiune asupra oricarui mobil si imobil? Ca a fost desfiintat cel asupra terenurilor agricole conform legii 54. Dar dupa abrogare exista ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemtiune ancutzu ancutzu Am nevoie de lamuriri in urmatoarea problema: am un teren de vanzare, teren intravilan, nu am inca cumparator, in cazul in care se va ivi cumparatorul eu ca ... (vezi toată discuția)