avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept preemtiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept preemtiune.

Exista dreptul de preemtiune asupra oricarui mobil si imobil?
Ca a fost desfiintat cel asupra terenurilor agricole conform legii 54.
Dar dupa abrogare exista un drept legal de preemtiune?
Asupra caror imobile exista? Mai exista numai asupra terenurilor agricola?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 08:35, 22 Noiembrie 2011
Vedeti art. 1730-1740 din Noul Cod civil.Vedeti si art. 1489, privind dreptul de preemptiune al arendasului .
Am vazut, dar eu am intrebat altceva. Daca este pt. orice bun imobil si mobil. Inainte era doar pt. teren agricol. Acuma cum e? Nu spune in noul cod despre ce bunuri este vorba.
Art. 1732 , alin. 4 , vorbeste atat despre bunuri mobile cat si despre bunuri imobile.
Citit cu atentie articolele si va veti lamuri si asupra conditiilor in care se naste dreptul de preemptiune si asupra izvoarelor ( conventia partilor sau legea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemtiune?! danicus danicus Dreptul de preemtiune este valabil doar in cazul terenurilor agricole din extravilan sau si in cazul altor bunuri? (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune ConstantinFaur ConstantinFaur Stimate doamnelor si domnilor, vreau s-ä mä informati dacä dreptul de preemptiune din a vecinilor sau coproprietarilor se referä numai la terenuri ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune al proprietarilor vecini zbye zbye [b]vecinii mai au drept de preemptiune la terenul extravilan categoria padure, sau doar arendasii ????[/b] (vezi toată discuția)