avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... domeniul public al orasului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

domeniul public al orasului

Buna ziua.
Cand se considera ca un bun donat orasului (UAT) trece in domeniul public al acesuia: in momentul in care exista HCL in acest sens sau in momentul in care exista HG prin care se aproba inventarul bunurilor apartinand domeniului public al orasului in care figureaza si respectivul bun?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 17:07, 31 Iulie 2011

Buna ziua.
Cand se considera ca un bun donat orasului (UAT) trece in domeniul public al acesuia: in momentul in care exista HCL in acest sens sau in momentul in care exista HG prin care se aproba inventarul bunurilor apartinand domeniului public al orasului in care figureaza si respectivul bun?
Va multumesc anticipat.

Ati cam deviat de la subiect !! Recititi intrebarea !! Nu cred ca, de exemplu donarea a 100 litrii de motorina se inregistreaza in domeniu public !!
Bun = element al patrimoniului unei persoane, care consta dintr-un lucru ( bun corporal) sau dintr-un drept (bun incorporal )
Legea 215/2001
Bunuri si lucrari publice

SECTIUNEA 1
Administrarea bunurilor
Art. 121.
Constituie patrimoniu al unitatii administrativ-teritoriale bunurile mobile si imobile care apartin domeniului public al unitatii administrativ-teritoriale, domeniului privat al acesteia, precum si drepturile si obligatiile cu caracter patrimonial.

Art. 122.
(1) Apartin domeniului public de interes local sau judetean bunurile care, potrivit legii sau prin natura lor, sunt de uz sau de interes public si nu sunt declarate prin lege de uz sau de interes public national. (2) Bunurile ce fac parte din domeniul public sunt inalienabile, imprescriptibile si insesizabile.

Art. 123.
(1) Domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale este acatuit din bunuri mobile si imobile, altele decat cele prevazute la Art. 122 alin. (1), intrate in proprietatea acestora prin modalitatile prevazute de lege.
(2) Bunurile ce fac parte din domeniul privat sunt supuse dispozitiilor de drept comun, daca prin lege nu se prevede altfel.
(3) Donatiile si legatele cu sarcini pot fi acceptate numai cu aprobarea consiliului local sau, dupa caz, a consiliului judetean, cu votul a doua treimi din numarul membrilor acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O comuna poate renunta la dreptul sau de proprietate asupra unui teren aflat in domeniul privat? s_mari s_mari O comuna poate renunta la dreptul sau de proprietate asupra unui teren aflat in domeniul privat dar pe raza administrativ teritoriala a altei ... (vezi toată discuția)
Hotarari de guvern luticus luticus Un imobil al unei UAT a fost trecut in domeniul public al statului.Apoi in conditiile art 10 din legea 213 consiliul local a hotarat trecerea din domeniul ... (vezi toată discuția)
Regimul juridic al cimitirelor FLORENTINA.PRIMBUCOV FLORENTINA.PRIMBUCOV În primul rând mulţumesc pentru raspunsurile primite! Îndrăznesc sa m-ai pun o întrebare . Conform Legii 213/98actualiz cimitirele fac parte din domeniul ... (vezi toată discuția)