avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din interes
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din interes

unul din soti are o firma in strainatate, firma aflata in insolventa; are si cetatenie romana

acesta decide sa divorteze de celalalt sot pt a l proteja de fiscul respectivei tari pentru plata datoriilor administratorului firmei insa este refuzat din motive ...sentimentale

intrebare: raspunde fiscal sotul (salariat al statului roman) care nu este absolut deloc implicat in activitatea firmei celuilalt sot?
Cel mai recent răspuns: utiliyator , utilizator 11:19, 3 August 2011
conform legislatiei romane , nu , nu raspunde celalalt sot pentru datoriile societatii la care este asociat sotul , sotul va fi afectat doar daca bunurile comune ale sotilor vor fi impartite prin partaj de catre creditorii sotului-debitor si valorificate pentru a stinge datoria, asadar este mult mai bine , pt a se evita orice risc, sotii sa divorteze si sa-si imparta bunurile de comun acord
insa verificati legislatia statului respectiv, este posibil sa difere si inca foarte mult fata de a noastra
va multumesc foarte mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere solidara asociati adrianvb adrianvb Buna ziua, Am avut o firma care a intrat in insolventa, creantele datorate ANAF (aproximativ 90.000) au revenit asociatilor persoane fizice(sot si sotie), ... (vezi toată discuția)
Divort- cum se impart datoriile catre banci ? maneanicoleta2006 maneanicoleta2006 Buna ziua ! Va rog sa ma indrumati in rezolvarea urmatoarei situatii. Am achizitionat acum 3 ani mai multe credite bancare, eu fiind titular de credit. ... (vezi toată discuția)
Contract matrimonial ancar29 ancar29 Buna seara, in cazul in care viitorul sot nu dreste sa faca un contract prenuptial, as putea face o conventie notariala in care sa trec toate ... (vezi toată discuția)