avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scutire de la plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scutire de la plata intretinerii

Buna ziua,

De cativa locuiesc pste hotare dar inca mai detin un apartament intr-un bloc de proprietari din Bucuresti (bloc devenit Asociatie de proprietari cu administatie individuala). Pana acum 1 luna apatamentul a fost inchiriat.
Ma intereseaza sa aflu de la ce anume sunt scutita la plata intretinerii pe perioada de vara/iarna atata timp cat nu locuieste nimeni. Blocul, are o singura scara si detine centrala proprie de incalzire, contoare de apa rece/calda in apartamente, 2 lifturi- de zi cu zi si de serviciu.
Orice sfat sau recomandare este binevenita.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:34, 29 Iulie 2011
In primul rand trebuie sa faceti cerere la asociatie pentru scutire. Scutirea poate fi acordata pentru serviciul de salubrizare. Citirea contorilor de gaze si apa se va face dupa un intervalul pe care il veti programa (la un an de zile de ex.). In acelasi mod va trebui sa achitati orice serviciu prestat pentru intregul imobil (lucrari de administrare si intretinere) si sa nu uitati impozitul anual pe care trebuie sa-l achitati la primarie...
Daca nu locuieste nimeni in apartament sunteti scutit de cota la electricitate, gaze si gunoi. De asemenea rugati o ruda, un prieten, un vecin mai de incredere sa faca declararea indecsilor la apa, caldura sau ce mai e de declarat in acea asociatie.

Platiti in continuare ceea ce tine de cheltuielile repartizate pe cota-parte indiviza si pentru care nu conteaza ca apartamentul este locuit sau nu: salarii, cheltuieli administrative, reparatii, fond de reparatii, fond de rulment, ascensor, interfon, supraveghere video....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu locuiesc in apartament, nu intru in bloc, cat trebuie sa platesc? nelta0505 nelta0505 Buna ziua! Din noiembrie 2009, am depus la administratie o cerere prin care solicitam sa se tina cont, la calculul intretinerii, de faptul ca nu mai locuieste ... (vezi toată discuția)
Contributie asociatie de proprietari ELENA STELIAN ELENA STELIAN Buna ziua! As aprecia raspunsul la urmatoarea intrebare: este firesc ca, atata timp cat intr-un apartament nu locuieste nimeni, sa platim la asociatie ... (vezi toată discuția)
Calcularea intretinerii elenaradulescu1 elenaradulescu1 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva va rog cu un model de tabel pentru intretinere? Acest tabel este folosit de toti administratorii de bloc sau fiecare isi ... (vezi toată discuția)