Codul fiscal modificat in vederea impozitarii majorate a proprietatilor prevede ca aceste majorari nu se aplica cladirilor dobandite prin succcesiune/mostenire.
Eu am mostenit 3/8 dupa decesul tatalui iar mama 5/8. Aparatmentul mostenit a fost dezmembrat, prin iesirea din indiviziune s-au separat 2 apartamente pentru mine si mama, apartamente care in fapt au fost initial comasate intr-unul singur, cel cumparta de parinti. Suprafetele lor respecta cotele de proprietate dobindite prin succesiune.
Primaria imi calculeaza impozitul marit cu 300 %, fiind a treia cladire dobandita, specificand ca am dobandit aparatmentul prin partaj si nu prin succesiune. Eu stiu ca partajul succesoral, este declarativ si doar definitiveaza intre parti dreptul preexistent, in cazul meu dreptul dobandit prin succesiune, iar prin iesirea din indiviziune mi-am creat conditiile de am folosi de mostenire.
Eu sustin ca daca apartamentul meu respecta cota de proprietate din succesiunea legala , atunci dezmembrarea si intabularea nu succesiune ca mod de dobandire a proprietatii si in acest caz impozitarea suplimentara calculata de primarie este ilegala.
Am dreptate? Daca da ce pot face pentru ca in audiente nu am convins pe nimeni.
Nici nu o sa convingeti pe cei de acolo pt ca pe ei ii ntereseaza ca dvs figurati si aici nu greasesc cu a treia proprietate. Scriptic asta e!
Partajul este declarativ asa este dar revin scrip tic aveti 3 proprietati!
Scriptic e in regula, mai ales ca eu am decalarat proprietatea si am depus actele de proprietate (actele translative). problema mea nu este impozitul "normal" ci impozitul martit cu 300% in conditiile in care proprietatea a fost dobandita prin mostenire/succesiune iar functionarii primariei se foloseste de un act descriptiv (iesirea din indiviziune/partajul succesoral bazat pe cotele din succesiunea legala) si schimba modul in care am obtinut proprietatea, respectiv succesiunea. Este proprietatea nr 3 dar trebuie scutita de majorare find dobandita prin mosternire. Aici e problema.
Despre succesiuni
bebevasile
Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns despre vanzare dupa succesiune:daca vrei sa vinzi un imobil dupa succesiune, iar vanzarea se face pana intr-un an ... (vezi toată discuția)