avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

dupa o perioada de 2 luni de concediu fara plata se poata beneficia de somaj?
societatea la care am fost angajata este obligata sa ma primeasca inapoi la munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 29 Iulie 2011
Puteti beneficia de ajutor de somaj daca in perioada ultimelor 24 luni ati cumulat cel putin 12 luni in campul muncii. Incetarea suspendarii inseamna reluarea efectelor contractului de munca.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
emil6702, utilizator
1. Pe perioada de CFP ati avut CIM suspendat adica ati fost tot salariata acelei unitati numai ca nu ati prestat munca si nu ati primit salariu.
2. Dupa incetarea CIM angajatorul este obligat sa va permita sa va reluati activitatea pe acelasi post inscris in CIM.
3. Daca postul a fost sau va fi desfiintat veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
4. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
5. Daca veti probleme cu angajatorul, dupa terminarea CFP, faceti sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil razvi10 razvi10 Buna seara,pe 6 octombrie am iesit din concediu crestere copil 2 ani,acuma va intreb:mai pot depune dosar de somaj daca am terminat prenatalu de 1 luna si 2 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada determinata? anamariamagdici anamariamagdici Buna ziua...am două intrebări referitor la somaj si anume: 1. momentan ma aflu in concediu crestere copil pana in iunie 2011, daca ma angajez pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din concediu de cresterea copilului ursu georgeta ursu georgeta as dori sa stiu daca dupa terminarea concediului de cresterea copilului pot intra in somaj si in ce conditii (vezi toată discuția)