Va rog frumos sa imi spuneti daca, un teren arabil cumparat acum 10 ani, de la persoana fizica, de catre alta persoana fizica, pe baza unui contract scris de mana si neinregistrat la notar, va fi impozitat retroactiv in momentul in care cumparatorul declara contractul la primaria de care apartine terenul.
E posibil ca in acesta situatie in care va aflati, cu neindeplinirea conditiilor de vanzare cumparare, tot vanzatorul sa apara la primarie si la acest moment, ca detinator al acestui pamant si sa fi trebuit sa plateasca impozitul.
Chiar daca asa zisul cumparator merge la primarie cu actul scris de mana, serviciul de taxe si impozite locale n-o sa ia acel act in considerare, iar impozitul este datorat, in continuare, de fostul proprietar, pana in momentul perfectarii actelor la notariat!
Exact @Kyandra, impozitul este datorat de fostul proprietar pentru ca acesta figureaza in evidentele primariei cu terenul inregistrat. Dar nu mi se pare corect ca acesta sa plateasca impozitul, atata timp cat @Sivia Monica a beneficiat de teren pe tot parcursul celor 10 ani.
Era o intrebare referitoare la inscrisurile oficiale.
De obicei, in spatele lucrurilor acceptate de ambele parti, exista amanunte care chiar tin de ambele parti.
Si eu sunt de parere ca toate lucrurile trebuie clarificate si legalizate. Asa m-as simti mult mai bine.