avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

Buna ziua,

Detin un partament proprietate personala si as dori sa fac in contract de inchiriere. Persoanele care vor lociu in imobil nu sunt casatorite si ar dori sa le iau in spatiu. Luarea in spatiu reprezinta viza de resedinta sau domiciliu ? Contractul de inchiriere impiedica luarea in spatiu ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters37888 , utilizator 01:04, 17 Septembrie 2008
Da, viza de resedinta permite inscrierea la scoala de soferi. La schimbarea de domiciliu prin "luarea in spatiu " se schimba cartea de dentitate, care, se elibereaza pe 10 ani. Deci 10 ani va incarcati cu aceste persoane. Dvs. hotarati !
Stimata D-na avocat Florentina Albu,

Apreciez foarte mult informatiile si sfaturile oferite. Este pentru prima data cand accesez forumul avocanet si sunt placut surprinsa ca poti obtine informatii clare de la oameni care au competenta necesara sa te poata ajuta. Poate sunt putin subiectiva dar, vizualizand profilul dumneavoastra, mi-a atras atentia cuvantul “Sibiu”. Sunt munteanca de fel, nu am nimic cu nimeni, dar Sibiul, sibienii si ardealul in general parca reprezinta o alta lume. In aceasta vara mi-am petrecut concediul la Sibiu si am ramas impresionata de locuri si oameni (exceptie facand preturile antichitatilor si a obiectelor de artizanat - accesibile mai mult strainilor). Scuze pentru devierea de la subiectul in discutie dar am simtit nevoia sa precizez aceste aspecte.

O zi buna !

Multumiri pentru aprecieri.
Acest forum este binefacator pentru o multime de utilizatori, care au probleme diverse si vor sa le descurce rapid. Iar intreaga echipa de consultanti, moderatori, admnistratori merita tot respectul pentru munca si profesionalism, fiind o echipa de elita.
Pe curand, cu noi "provocari".
In urma informatiilor si sfaturilor primite pe acest forum de la persoane abilitate am luat hotararea de a le face viza de flotant pe 1 an cat tine contractul de inchiriere. Totusi as dori sa stiu (pentru cultura mea) ce s-ar putea intampla daca i-as lua in spatiu pentru 10 ani (conform cartii de identitate) si, la expirarea contractului de inchiriere, doresc ca inchei colaborarea cu ei. Exista baza legala prin care eu sunt obligata sa-i tin 10 ani in imobil ? sau in cazul in care nu exista o lege concreta...............................e mai greu sa-ti faci dreptate ? si atunci nu te legi la cap fara sa te doara.
Va multumesc
Sa clarificam mai intai pe scurt, notiunea de domiciliu si cea de resedinta.
Domiciliul persoanei fizice este acolo unde ea isi are locuinta statornica sau principala.(Decretul 31/1954)
Resedinta este acolo unde persoana isi are locuinta temporara,vremelnica.De aceea si viza de resedinta (flotant) se acorda pe termen de maximum 1 an cu posibilitatea de prelungire.

Prin Declaratia tip de primire in spatiu, in cazul in care imobilul nu este proprietate personala, semnata de proprietarul imobilului, in fata lucratorului de la ghiseul Serviciului de Evidenta a Populatiei, va asumati responsabilitatea de a fi de acord ca cei pe care ii luati in spatiu au domiciliul la dvs.pe 10 ani cat e valabila C.I. Daca dupa ce le expira contractul de inchiriere - 1 an - vreti sa-i dati afara si ei nu sunt de acord, nu puteti, fiindca inseamna sa ii scoateti din locuinta lor principala si statornica.Daca, spre exemplu, incercati sa le scoateti lucrurile, inseamna ca le violati domiciliul si ajungeti sub incidenta legii penale infractiunea de "violare de domiciliu" si veti suporta dvs. rigorile legii .Deci va complicati inutil.Cum zice proverbul:"Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti"!

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata de luare in spatiu Fedayna Fedayna Situatie de luare in spatiu Buna ziua, Am o proprietate in care am lasat pe cineva sa locuiasca ca sa aiba grija de casa, fara chirie. Persoana ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)