avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru, drepturi salariale, etc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru, drepturi salariale, etc

In urma cu ceva timp am inceput o colaborare cu un post local de televiziune, urmand ca eu sa realizez o emisiune saptamanala. Promisiunile au fost mari, dar nu s-au materializat sub nici o forma. Adica nu contract de munca, nu plata salariului la timp, etc. Acum, cand vine vorba de contract de munca, directorul se face ca ploua si ma tot amana, banii sunt dati la negru si nu avem (suntem mai multi in situatia asta) CAS-uri platite, pensii, etc. Ce putem face in acest caz? Anuntam ITM-ul, putem da firma in judecata? Nevand contracte semnate stiu ca nu e prea credibil, insa exista sute de materiale video realizate de unul si de altul pentru aceasta companie. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 29 Iulie 2011
Solutia cea mai drastica dar nu neaparat si cea mai eficienta este sa anuntati ITM-ul. Din moment ce exista mai multe persoane in aceeasi situatie va fi foarte usor pentru inspectorii ITM sa clarifice situatia si sa dispuna masurile legale. Solutia cea mai eficienta este abordarea problemei cu dimplomatie si eventual sa apelatila un negociator.
Aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizare la ITM si actiune in instanta.
Sesizarea la ITM are doua impedimente : riscul amendarii salariatilor pentru munca la negru, dupa noile modificari aduse Codului muncii si faptul ca nu-l poate obliga pe angajtor sa va dea banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire salariu Raluca Otosbir Raluca Otosbir Buna ziua!Este normal sa lucrezi fara contract de munca?e normal sa ti se opreasca din salariu pt uniforma?ce as putea sa fac sa imi recuoerez banii? (vezi toată discuția)
Nevoie urgenta de un sfat ! mariusalexandru92 mariusalexandru92 Buna ziua , Am lucrat timp de 2 ani la o companie . Fiind cunostinte (locuiam in zona) , la inceputul colaborarii am rugat patronul sa imi inmaneze contractul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nedeclarat nat_mar_100 nat_mar_100 buna seara va rog sami spuneti cei de facut in situatia: am contract de munca semnat de mine si directoru firmei si stampilat de firma la care lucrez ,un ... (vezi toată discuția)