avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... pasivul ramas neacoperit al societatii debitoare este ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

pasivul ramas neacoperit al societatii debitoare este suportat de paratul administrator.

Ca persoana juridica am de recuperat de la o alta societate, un debit . M-am inscris pe tabelul creantelor si in final primesc o sentinta care hotaraste:
"admite cererile de atragere a raspunderii personale si inchiderea procedurii formulate de lichidatorul judiciar. Dispune ca pasivul ramas neacoperit in suma de....al societatii debitoare sa fie suportat de paratul administrator....
In temeiul art.131 din Legea privind procedura insolventei, dispune inchiderea procedurii insolventei debitorului ......, dispune radierea acestuia din Registrul Comertului."
In acest context , ce trebuie sa fac eu ca persoana juridica pentru a-mi recupera prejudiciul, cand instanta a hotarat ca paratul administrator se face vinovat de starea de insolventa a firmei debitoare din moment ce si-a insusit tot activul societatii si a lasat in mod nejustificat in favoarea debitorilor sai creante, in loc sa le plateasca.
Ce ma sfatuiti sa fac .
Va multumesc si o zi buna va doresc!
Otilia
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 14:14, 29 Iulie 2011
Trebuie sa solicitati, in baza hotararii judecatoresti investita cu formula executorie, executarea silita a administratorului. Cererea de executare silita se adreseaza executorului judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire hotarire judecatoreasca dobro dobro Buna ziua.am ohotarire care nu afost atacata cu recursin termenul legal.cum procedez sa o investesc cu formula definitiva si irevocabila?mentionez ca este o ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu o hotãrâre definitivã ºi irevocabilã prin nerecurare? dan08 dan08 buna seara.o intrebare am si eu.Daca de la comunicare in scris a unei hotarari judecatoresti nu sa facut recurs,ea este definitiva si irevocabila, trebuie ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare cheltuieli judecata acordate de instanta apetra apetra Am castigat un proces si trebuie sa primim cheltuieli judecata. Care este procedura pentru recuperarea lor? (vezi toată discuția)