avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Evaluare apartament de catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Evaluare apartament de catre banca

Subiect: Autorizatie de desfiintare /Evaluare apartament
Buna ziua,

Suntem in urmatoarea situatie:

- dorim sa vindem un ap 2 camere catre un cumparator care primeste credit Prima casa.
- in apartament s-au facut niste modificari (desfiintare 2 pereti BCA care aveau doar rol de separare a spatiilor) in urma cu 16 ani (1995).
- intabularea este facuta pe modificari in anul 2007.
- nu exista documente pe modificarile facute (autorizatie desfiintare) deoarece in perioada respectiva se spunea ca se pot face modificari daca nu se afecteaza structura de rezistenta a imobilului.

Evaluatorul de la Banca solicita autorizatie.

Ce este de facut in aceasta situatie?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: kartago , utilizator 15:49, 29 Iulie 2011
Nu cred ca lipsa autorizatiei impiedica in vreun fel evaluarea apartamentului. Mi se pare un conformist exagerat din partea evaluatorului, mai ales ca intabularea s-a facut in baza dosarului cadastral care continea si modificarile.
Explicati evaluatorului si bancii ca nu exista autorizatie si cereti explicatii privitoare la motivele pentru care lipsa autorizatiei ar constitui o piedica pentru aprobarea dosarului de credit. In opinia mea nu exista niciuna.
Multumesc mult pentru raspuns!

Si noua ni s-a parut cam exagerata solicitarea evaluatorului in conditiile in care modificarile sunt cuprinse in intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de desfiintare /evaluare apartament kartago kartago Buna ziua, Suntem in urmatoarea situatie: - dorim sa vindem un ap 2 camere catre un cumparator care primeste credit Prima casa. - in apartament s-au ... (vezi toată discuția)
Modificari ale apartamentului andreeagabriela andreeagabriela Buna ziua. Am o nedumerire legata de vanzarea unui apartament, eu fiind in postura vanzatorului. In urma cu 2 ani si jumatate am efectuat o modificare la ... (vezi toată discuția)
Modificari/demolari pereti apartament Simonca Simonca Buna ziua, Vreau sa achizitionez o garsoniera care prezinta modificari, ce nu sunt prinse in cadastru (doi pereti au fost sparti: dinspre camera spre ... (vezi toată discuția)