Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →
Angajatorul poate sa nu acorde preavizul de 20 de zile lucratoare fara a fi afectata valabilitatea deciziei, dar in acest caz trebuie sa acorde salariatului o indemnizatie egala cu un salariu de baza lunar avut de acesta.In caz contrar decizia e lovita de nulitate .
Codul Muncii
Articolul 76
Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta.
CCMUNN 2007-2010
Articolul 74
(2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
Codul Muncii
Articolul 74
(1)
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
n/a c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;*
n/a d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.
CCMUNN 2007-2010
Articolul 78
(1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
"CCM-RT 2008-2010"
Articolul 76
(4) În cazul în care unei persoane i se desface contractul de muncă fără să i se acorde preavizul prevăzut la alineatul 2, aceasta are dreptul la o indemnizaţie egală cu salariul de bază brut pe o lună plus sporul de vechime, avute la data desfacerii contractului de muncă.