avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nulitate dispozitie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nulitate dispozitie

As dori sa stiu daca nerespectarea termenul de 20 zile pentru preaviz in cazul incetarii contractului de munca pentru desfiintarea postului de catre societate este motiv de nulitate a dispozitiei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: heraramus , utilizator 11:34, 19 Decembrie 2008
Este posibil ca in societatea in care lucrati cu obiect de activitate transporturi si/sau alte activitati conexe sa nu aiba nimic precizat legat de aceste plati compensatorii.Oricum plata in rate nu se poate face decat cu acordul dvs prin incheierea unei intelegeri scrise.E important ca dvs sa i le cereti angajatorului in scris , iar in termen de 5 zile de la efectuarea notei de lichidare a dvs ar trebui sa vi le dea integral.Din practica, pot sa va spun ca unitatile de transport disponibilizeaza salariati si nu dau niciun salar compensatoriu.Dar dvs aveti posibilitatea si de a-l da in judecata pe angajator la tribunal , iar in cazul unui litigiu de munca ii puteti cere suma datorata reactualizata cu rata inflatiei in termen de 3 ani de la data desfacerii CIM.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. In legatura ca activitatea firmei, va por spune clar ca are ca si activitate transpansportul de marfa, intructa detine o licenta de transport de la Arr in baza careia isi desfasoara activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare preaviz Lipi Lipi In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Somaj ioanatm ioanatm Buna ziua, Daca o firma din domeniul constructiilor are 13 angajati si vrea sa concedieze 5, cate zile preaviz trebuie sa acorde, 15 sau 20? Intreb asta ... (vezi toată discuția)
Sunt in preaviz, instiintarepreaviz cu desfintare loc de munca mihaela_23 mihaela_23 Buna seara! In urma unui mail de renegociere a salariului, am primit mail de la director ca se desfiinteaza locul meu d emunca, in aceeasi zi am primit si ... (vezi toată discuția)