avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in timpul sarcinii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in timpul sarcinii

Buna ziua!
Am si eu o intrebare.
Sunt insarcinata in 19 sapt. Sunt angajata, lucrez intr-un lborator si fac naveta zilnic 60 km dus si inca 60 intors.
Normal ar trebui sa intru in concediu de maternitate prin octombrie. Intrebarea este urmatoarea: In lunile august si septembrie pot sa imi iau cateva zile de concediu medical (5-10)?
Stiu ca s-a schimbat Codul muncii si nu mai stiu in ce conditii se acorda concediul medical. trebuie sa fii neaprat internat sa primesti medical?
Va multumesc foarte mult!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:38, 30 Iulie 2011
1. Acordarea concediilor medicale nu este reglementata de Codul Muncii,ci de alte acte normative,respectiv OUG 158/2005 si Ordinul 60 /2006.

2.Veti putea beneficia de cm acordat de catre medicul dvs. de familie daca se va constata ca exista motivatie medicala pt. acordarea acestuia,fara a fi nevoie de spitalizare.
Va multumesc foarte mult pt raspuns!
O zi buna!
Medicul dvs poate decide sa va acorde si concediu de risc maternal, anterior celui de prenatal, daca considera ca prezenta dvs la munca poate dauna dezvoltarii normale a sarcinii.
Discutat cu medicul dvs, si el va stii ce sa faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj - sarcina bb_yasmi bb_yasmi buna ziua tocmai am aflat ca sunt insarcinata si mai am doar 2 luni de somaj. (pana in 22 august) care ar fi optiunile mele sa pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Bianca_vlasin Bianca_vlasin Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si poate imi da cineva niste raspunsuri. Acum 2 luni am pierdut o sarcina mare, la 30 saptamani (cauza - ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal corinac corinac Buna ziua! Am si eu o problema, poate ma poate ajuta cineva: firma la care lucrez face concediere colectiva. eu i-am instiintat deja ca sunt insarcinata. ... (vezi toată discuția)