Buna ziua!
Am si eu o intrebare.
Sunt insarcinata in 19 sapt. Sunt angajata, lucrez intr-un lborator si fac naveta zilnic 60 km dus si inca 60 intors.
Normal ar trebui sa intru in concediu de maternitate prin octombrie. Intrebarea este urmatoarea: In lunile august si septembrie pot sa imi iau cateva zile de concediu medical (5-10)?
Stiu ca s-a schimbat Codul muncii si nu mai stiu in ce conditii se acorda concediul medical. trebuie sa fii neaprat internat sa primesti medical?
Va multumesc foarte mult!
O zi buna!
1. Acordarea concediilor medicale nu este reglementata de Codul Muncii,ci de alte acte normative,respectiv OUG 158/2005 si Ordinul 60 /2006.
2.Veti putea beneficia de cm acordat de catre medicul dvs. de familie daca se va constata ca exista motivatie medicala pt. acordarea acestuia,fara a fi nevoie de spitalizare.
Medicul dvs poate decide sa va acorde si concediu de risc maternal, anterior celui de prenatal, daca considera ca prezenta dvs la munca poate dauna dezvoltarii normale a sarcinii.
Discutat cu medicul dvs, si el va stii ce sa faca.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj - sarcina
bb_yasmi
buna ziua
tocmai am aflat ca sunt insarcinata si mai am doar 2 luni de somaj. (pana in 22 august) care ar fi optiunile mele sa pot beneficia de ... (vezi toată discuția)