Tatal meu a vandut 7500 mp de teren unui frate ,In acte nu a trecut decat suprafata care a vandut-o.pamantul respectiv si curtea mea fiind vecine,si pe pamantul respectiv fratele meu si-a afcut o casa,.acum vrea sa imi vanda cu uzufruct viager mie curtea casa .eu am facut cadastru pe pamantul si casa care urma sa o primesc.Fratele meu nu a facut inca cadastru pe ce detine.eu nu pot cumpara ceva daca vecinul nu are cadastru facut?De ce am fost blocat la notar?.
are act de vanazre cumparare pe 7500m si o casa.pamantul ala a fost curtea intreaga pe care el a delimitat-o.In act nu sunt trecuti delimitarile cu vecini N S E V vroiam sa intreb daca exista posibilitatea sa il oblig sa isi faca cadastru ca sa pot primi si e ce mi se cuvine
Am citit si răscitit mesajul dvs. si va marturisesc ca nu am inteles nimic.
Probabil ca oboseala este de vina.
Am înțeles doar ca tatăl dvs. a vândut unui frate. Apoi m-am pierdut.
N-am înțeles dacă tatăl dvs. a vândut fratelui tot ce avea sau doar o parte.
N-am înțeles dacă au facut acte notariale pentru acea vânzare sau nu.
N-am ințeles cine vrea sa vă vândă dvs. : tatăl sau fratele.
Și n-am înțeles ce legătură este între cadastrul dvs. și cadastrul vecinului.
În sfârșit, n-am înțeles dacă fratele este al dvs. sau al tatălui. Dar ăsta este un amănunt prea puțin important.
Deci... cum e?
Mai explicați-mi o dată vă rog, ca să pot să vă dau un răspuns la obiect.
da aveti dreptate.O sa ma interesez exact cum este si o sa revin.Nici eu nu stiu exact cum stau lucrurile.Va Multumesc oricum,Cu cadastru am dat un exemplu ca nu mi se pare normal ca eu sa fiu conditionat daca vand pamantul si casa ,de vecinu daca are cadastru facut s-au nu
o sa revin cand vad exact cum stau treburile
Deoarece trebuie sa se faca si la noi cadastrul general, prin protocolul incheiat intre ANCPI si UNIUNEA NATIONALA A NOTARILOR PUBLICI, protocol incheiat in 2010(M.O 475/2010), in conformitate cu L.7/1996 A CADASTRULUI, la art.4 se arata ca notarul este obligat sa ceara din oficiu, inscrierea in C.F a actului respectiv-in ziua incheierii actului sau cel mai tarziu in urmatoarea zi.
In art.5 se arata ca autentificarea actelor de catre notar se va face pe baza extrasului de carte funciara pentru autentificare , a documentatiei cadastrale si cerificatului de sarcini, eliberate de OCPI local.
Aceasta este motivatia refuzului notarului si obligatia de a face cadastrul.-L.7/1996 si protocolul incheiat, conf.acestei legi, cu Uniunea notarilor.