avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces bunuri

Sunt in divort cu sotul procesul fiind pe 07 10 2011 si in prezent locuim intr-o casa construita de tatal meu in timpul casatoriei noastre din banii lui are act de vanzare cumparare pe terenul de sub casa are autorizatie de construire in prezent se afla in proces de intabulare imobil certificatul de atestare fiscala pe numele lui la registru agricol casa e pe tatal meu iar sotul ma da in judecata sa-i dau 1/2 din casa intrucat afirma ca e bun comun acte doveditoare nu are ba mai mult spune ca in timp ce eram la serviciu a adus acasa expertul sa o expertizeze.Inafara de poate catva martori care sa invoce prosti ca a facut el casa altceva nu are sau poate chitante ca aplatit impozitul in ani precedenti intrucat la impozite uneori ne taia chitanta pe numele nostru ca noi locuiam in casa .Ce sanse am in conditiile in care ma da in judecata inca nu e divortat casa e pe tatal meu eu nu am nimic si se poate sa aduca experti la casa fara ca eu sa fiu prezenta. Mai mentionez ca el trece in citatie ca aceasta casa e bun comun deoarece in cei 15 ani de casatorie a facut anumite imbunatatiri la casa de ex parchet gletuit pereti, am construit un put dar nu exista nici o factura in acest sens.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:22, 3 August 2011
Casa nu este bun comun. Ar fi putut fi daca sotul dvs. era casatorit, nu cu dvs., ci cu tatal dvs (Daca mi-e permisa gluma :) )
Intrucat in acte apare ca proprietar tatal dvs., sotul nu poate pretinde jumatate din bunul imobil, ci cel mult jumatate din contravaloarea cheltuielilor cu ridicarea casei si imbunatatirilor, la care ati contribuit impreuna. Iar acesti bani nu-i poate cere de la dvs. ci de la proprietarul imobilului, adica de la tatal dvs.
Atata timp cat actele de proprietate atesta proprietatea asupra imobilului ca fiind a tatalui dumneavoastra nu poate sa o introduca in masa bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei.
Chiar daca a venit cu un expert ...nu are relevanta ... daca se va discuta partajul expertul va fi numit de instanta si va aduce la cunostinta ambelor parti data la care se va prezenta pentru a face expertiza.
Pe de alta parte, trebuie sa aveti in vedere faptul ca a locuit in acel imobil cativa ani si daca va putea proba eventuale imbunatatiri aduse imobilului va putea obtine un drept de creanta al carui cuantum va trebui sa rezulte din actele si lucrarile dosarului.
Are doar un drept de creanta pentru imbunatatirile aduse de-a lungul timpului si pe care va trebuii sa le dovedeasca.
dovada se face cu factura si martori facturi nu are doar martori poate fi o dovada suficienta acest lucru adica acesti martori au vazut ca s-a adus o imbunatatire dar stiu ei din ce portofel au fost platiti meseriasii care au facut o fantana un beci au gletuit cateva camere
Din cele relatate de dvs. sotul nu are drept insa daca va dovedi ca a contribuit cu bani veti fi obligata de instanta sa il despagubiti.
Cred ca ar fi utila si interventia tatalui dvs. in proces.
Ar fi indicat sa va angajati avocat intrucat lucrurile se pot complica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte 1/2 casa crimea crimea Sunt in divort de sot casa in care locuim este construita de tatal meu impreuna cu mama in anul 1997-2000 perioda trecuta pe autorizatie 2008 fiind anul anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem ... Porojan Daniela Porojan Daniela Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem bunuri dobândite in timpul căsătoriei,in schimb casa care s-a ridicat și finalizat in ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj gabriel... gabriel... am divortat de 1 an de zile si nu am initiat actiune de partaj.am locuit limpreuna cu fostii socri intr-un imobil aflat pe numele lor.in timpul casniciei am ... (vezi toată discuția)