avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parte 1/2 casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parte 1/2 casa

Sunt in divort de sot casa in care locuim este construita de tatal meu impreuna cu mama in anul 1997-2000 perioda trecuta pe autorizatie 2008 fiind anul anul in care a fost luata in baza de date la primarie la impozite si taxe.
Anul casatoriei noastre este 1996 iar in perioada 1997-2000 am stat la parintii mei impreuna cu sotul,casa s-a construit in perioada 1997-2000 de catre parinti terenul ade sub casa are act de vanzare cumparare pe tatal meu casa are autorizatia de constructie si certificatul de urbanism pe tatal meu proiectul de casa este pe tatal meu si intabularea pe casa sia nexe este pe tata si mama .Fiind in divort sotul m-a dat in judecata pe ordonanta prezidentiala sa constate ca caesta casa este bun comun dobandit in timpul casatorie cu speranta ca-si va asigura 1/20din casa , in proces afost chemat tata intrucat eu nu aveam nici un act pe casa si acest proces s-a terminat cu castigul tatalui meu intrucat pe ordonanta nu se arata ca el va pierde ceva intrucat nua vea acte pe nimic. In octombrie l-a dat de acesata data pe tata in judecata din nou ca instanta sa constate ca caesta casa este bun comun dobandit in timpul casatoriei . Intrebarea este daca se poate constata cu martori de catre sot ca acesta casa este bun comun in conditiile in care tata are acte pe tot.Mai mentionez ca in perioada 2000-2011 de cand locuim in aceasta casa noi impreuna adica eu si sotul am mai facuta numite imbunatatiri la casa ,adica ma facut o fantana un beci , am gletuit am fainata p bucatarie am facut o baie.
Cel mai recent răspuns: crimea , utilizator 17:15, 8 Octombrie 2011
buna ziua
destul de complicat si greu de dovedit pentru sotul dvs dar are un drept de retentie asupra imbunatatirilor aduse si bunurile cumparate in timpul casatoriei asa ca mai bine va angajati un avocat pentru linistea dvs
bafta
Mi-am angajat un avocat dar intrebarea este daca tata are actele sotul trebuie sa aduca martori acte nu are credeti ca e necesar ca si tata sa aduca martori si ce sanse are de castig tata se poate cu martori fara acte sa castige 1/2 din casa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces bunuri crimea crimea Sunt in divort cu sotul procesul fiind pe 07 10 2011 si in prezent locuim intr-o casa construita de tatal meu in timpul casatoriei noastre din banii lui are ... (vezi toată discuția)
Divort crimea crimea Sunt casatorita de 15 ani si nu am copii.Casatoria s-a facut in anul 1996 in anul 1997 pt ca nu aveam locuinta tatal meu a construit o casa a carui termen de ... (vezi toată discuția)
Divort DIA23 DIA23 Sunt casatorita de 13 ani si intentionez sa divortez.In prezent locuim amndoi intr-o casa construita de parintii mei actele de constructie a casei sunt pe ... (vezi toată discuția)