avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... parteneriat cu firma din SUA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

parteneriat cu firma din SUA

Buna ziua!

Am urmatoarea intrebare: Avem o firma care functioneaza in domeniul dezvoltarii de aplicatii software. Intentionam sa cream un parteneriat cu o firma din SUA pentru dezvoltarea(va fi facuta de firmat noastra) si vanzarea (facuta de firma Americana in SUA si de firma noastra in UE) a unui produs software. Practic vrem sa cream si sa vindem un produs comun, si sa impartim profitul/pierderile.

Ce contract s-ar potrivi pentru un asemenea parteneriat? Care ar fi modul cel mai simplu? Se complica lucruriele deoarece firma partenera este din SUA?
Din cate am inteles, pe baza legislatiei Romania va trebui sa facem un Contract de Asociere in Participatie... Imi puteti spune care este termenul englez pt. Contract de Asociere in Participatie? M-ar ajuta mult cu orice alta informatie pe aceasta tema!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:27, 14 August 2008
Asocierea in participatiune nu vi se potriveste deloc, pentru ca ideea centrala acolo e ca un asociat nu face nimic altceva decat sa contribuie niste bunuri, iar celalalt conduce asocierea si e singurul care trateaza cu tertii. Despre asta mai puteti citi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/art...

Faceti pur si simplu un contract (fara nume special) in care sa reglementati ce face fiecare parte, ce obligatii are si cum se distribuie castigul. Ar fi indicat sa apelati la un profesionist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de parteneriat Bianca_Jecan Bianca_Jecan Buna ziua! As vrea sa ma documentez mai in detaliu, in ceea ce priveste incheierea unui contract de parteneriat. [b]Situatia pe scurt[/b]: societatea la care ... (vezi toată discuția)
Speta asociere in participatiune cesiune parti sociale masterperformance masterperformance Buna seara, Am urmatoarea speta: 2 societati comerciale au incheiat un contract standard de asociere in participatiune. Datorita faptului ca beneficiile ... (vezi toată discuția)
Legalitate contract SIMION BOGDAN BACIU SIMION BOGDAN BACIU Buna ziua, As dori o parere privind legalitatea unui asemenea contract: Este vorba de faptul ca o firma, vrea sa faca cu o primarie, un contract prin care, ... (vezi toată discuția)