avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act vanzare-cumparare imobil

Va solicit o parere in solutionarea urmatoarei probleme:

Parintii mei au divortat in anul 2001,iar eu si fratele meu am fost incredintati mamei(divort fara partaj).
In anul 2002 , tatal meu, fara consimtamantul mamei, a instrainat prin vanzare notariala casa bun comun, luind cunostinta despre acest lucru in anul 2010 , la decesul acestuia , cu ocazia deschiderii succesiunii .
Care este dupa parerea voastra calea legala in anularea actului translativ de proprietate ?
Impotriva cui ma indrept , tinand cont ca vanzatorul a decedat ?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:17, 31 Iulie 2011
Actiunea trebuie formulata de mama dvs. impotriva cumparatorilor si a mostenitorilor tatalui dvs. (dvs. si fratele dvs).
Numai mama poate invoca in acest moment un interes legitim, decurgand din incalcarea dreptului ei de proprietate asupra cotei de 1/2 din apartament.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Este ciudat ca dupa vanzare, noul proprietar nu a intabulat proprietatea pe numele sau si nu a preluat plata impozitului.In perioada 2002-2010, mama dvs. a achitat impozitul pe apartament? Nu a fost facuta schimbarea de rol, pt. acest motiv nu a observat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ]parintii mei s-au despartit cand eu aveam 2 ani si jumatate iar fratele meu 1 jumatate.in urma divortului eu cu fratele meu am ramas in custodia mamei,la ... (vezi toată discuția)
Partaj si transfer proprietate BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Care este calea cea mai echitabila, sigura, neatacabila si cu costuri minime pentru rezolvarea urmatoarei situatii: parintii mei detin impreuna ... (vezi toată discuția)
Apartament pe numele meu.. bibilus bibilus buna ziua..as avea nevoie de ajutor,,,parintii mei detin un apartament,,dar mama mea a decedat si as vrea ca tatal meu sa puna apartamentul pe numele ... (vezi toată discuția)