avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inventar

Am lucrat la o societate comerciala pana in data de 04.04 a.c., data la care mi-a fost aprobata demisia la zi - cu acordul partilor. La data de 09.04.2011 , la fosta societate unde am lucrat s-a" facut " un inventa - si s-a gasit un minus in gestiune .
Aceasta suma ne este imputata atat mie cat si altor 16 colegi care am plecat din unitate la aceeasi data , respectiv 04.04.2011. Noi din data de 31.03.2011 nu am mai avut acces in unitate , fiind schimbate toate incuietorile - de catre noii actionari. La aceasta data 29.07.2011 noua conducere a societatii ne ameninta cu un proces penal pentru furt. Poate sa faca acest lucru , avand in vedere ca la inventarul din 09.04 noi nu am participat si NU mai eram salariati ai unitatii respective ? PS Inventaru a fost facut de noul colectiv al sociatatii comerciale
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 1 August 2011
Da, se poate angaja raspunderea dvs si dupa ce ati incetat raportul de munca.
Acest lucru se poate intampla pentru toti fostii angajati sau numai pentru cei cu raspundere in gestiune.( magazioneri , gestiunari ) Eu de exemplu am fost secretara... , altii au fost agenti de vanzari in diferite zone ale tarii , soferi sau chiar muncitori .....
Ne poate acuza pe toti ??
Raspunderea juridica se poate angaja numai pentru fostii salariati ai angajatorului respectiv, care i-au cauzat acestuia un prejudiciu.
Pentru ceilalti, chiar daca ii cheama in instanta, nu are nimic de castigat angajatorul intrucat i se va respinge actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare dupa inventar. ifrimcristina ifrimcristina in urma unui inventar angajatii ies lipsa la invetar si le fac decizii d eimputare si angajamente de plata dar ei nu vor sa semneze, ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am lucrat câteva luni ca gestionar al unei firme ... Ionut0107 Ionut0107 Buna ziua! Am lucrat câteva luni ca gestionar al unei firme cu 5 puncte de lucru. Gestiunea era ținută printr-un soft erp, inventarele erau făcute lunar. ... (vezi toată discuția)
Imputare minus de inventar mihamihu mihamihu Daca am fost angajat ca lucrator comercial intr-un supermarket, fara camere de luat vederi care sa acopere intreaga arie comerciala, fara agenti de paza si ... (vezi toată discuția)