Am lucrat la o societate comerciala pana in data de 04.04 a.c., data la care mi-a fost aprobata demisia la zi - cu acordul partilor. La data de 09.04.2011 , la fosta societate unde am lucrat s-a" facut " un inventa - si s-a gasit un minus in gestiune .
Aceasta suma ne este imputata atat mie cat si altor 16 colegi care am plecat din unitate la aceeasi data , respectiv 04.04.2011. Noi din data de 31.03.2011 nu am mai avut acces in unitate , fiind schimbate toate incuietorile - de catre noii actionari. La aceasta data 29.07.2011 noua conducere a societatii ne ameninta cu un proces penal pentru furt. Poate sa faca acest lucru , avand in vedere ca la inventarul din 09.04 noi nu am participat si NU mai eram salariati ai unitatii respective ? PS Inventaru a fost facut de noul colectiv al sociatatii comerciale
Acest lucru se poate intampla pentru toti fostii angajati sau numai pentru cei cu raspundere in gestiune.( magazioneri , gestiunari ) Eu de exemplu am fost secretara... , altii au fost agenti de vanzari in diferite zone ale tarii , soferi sau chiar muncitori .....
Ne poate acuza pe toti ??
Raspunderea juridica se poate angaja numai pentru fostii salariati ai angajatorului respectiv, care i-au cauzat acestuia un prejudiciu.
Pentru ceilalti, chiar daca ii cheama in instanta, nu are nimic de castigat angajatorul intrucat i se va respinge actiunea.