avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imputare dupa inventar.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imputare dupa inventar.

in urma unui inventar angajatii ies lipsa la invetar si le fac decizii d eimputare si angajamente de plata dar ei nu vor sa semneze, ce fac in aceasta situatie, eu trebuie sa le retin banii pentru ca intradevar au creat un prejudiciu. Dar daca semneaza mai mult de 50 % cum procedez cu ceilalti?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 23:48, 21 Ianuarie 2007
Potrivit art.270 alin.1 C.mun. , salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor. In acest caz nu se face decizii de imputare si se actioneaza in instanta.

Potrivit art.270 alin.1 C.mun. , salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor. In acest caz nu se face decizii de imputare si se actioneaza in instanta.

Elis, este adevarat ca decizie de imputare nu mai exista.
In schimb daca angajatul semneaza un angajament de plata , ar fi OK., pentru ca nimic nu impiedica pe salariat- daca doreste- sa-si asume un angajament de scris in plata. Numai ca un asemenea angajament poate constitui doar o proba concludenta pentru admiterea de catre instanta a actiunii formulate de catre angajator, insa angajamentul de plata in lipsa de text legal, nu constituie titlu executor.

Deci, daca nu semneaza cu totii angajamentul de plata, alta solutie nu ai decat instanta.
Angajamentele de plata se semneaza personal. Iar pentru cei care nu semneaza se introduce
actiune in justitie.Este adevarat ca semnarea unui angajament de plata constituie o proba pentru instanta, dar daca persoanele care le semneaza si apoi nu-si respecta angajamentul nu se introduce tot o actiune in instanta? Este mai simplu sa se actioneze in instanta pt toti, asta este parerea mea.
Prejudiciul trebuie demonstrat in fata instantei. Retinerea sumelor se poate face numai in baz unei hotarari judecatoresti irevocabile. Nu mai exista decizii deimputare si angajamente de plata.
Buna ziua

Am si eu o intrebare. Si va rog, am nevoie de un raspuns.
In firma noastra, dupa un inventar recent, s-a ajuns la concluzia ca este un minus de 1 miliard rol si un pus de 1.4 miliarde rol.
Tot acum s-a ajuns si la concluzia ca in trecut, la fostele inventare , nu s-a facut, sau s-a facut defectuos o compensare. Astfel ca aceasta diferenta tot se perpetueaza de la un inventar la altul. Eu nu sunt gestionar, nu am semnat acte in acest sens, eu ma ocup doar cu aprovizionarea. Eu nici macar nu semnez pe NIR-uri, acest lucru fiind facut de magazioneri. Care semneaza si bonurile de iesire spre sectii. Spuneti-mi, va rog, in ce masura pot fi tras la raspundere pentru greselile facute in gestiune?

Alte discuții în legătură

Imputare ? cipriB cipriB Buna ziua! In urma ultimului inventar efectuat la firma unde lucrez eu, s-a ajuns la concluzia ca este un minus in gestiune de 1 miliard rol, iar plus de ... (vezi toată discuția)
Inventariere si decizie de imputare Tania  D Tania D va rog sa ma ajutati cu un raspuns suntem o firma de retail am facut un inventar s-a constat un minus la invetarul respctiv , iar intrebarea este cum poate fi ... (vezi toată discuția)
Imputare inventar burgundy burgundy Buna Ziua La firma cu care am colaborat pe baza unui contract de prestarii servici s-a facut un inventar, deoarece urma sa imi schimb locul de munca. ... (vezi toată discuția)