avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea tacita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea tacita

Bunicul meu a decedat acum un an de zile si bunica mea nu a deschis formalitatile de acceptare a succesiunii. Ma intereseaza daca se mai poate face acest lucru acum , sau daca se poate considera ca succesiunea a fost acceptata tacit. De asemenea bunicul meu are si doua fete. As dori sa stiu daca cererea de succesiune se depunde doar de bunica mea sau trebuie depusa si de copii. O ultima nelamurire, dupa ce se efectueaza acceptarea succesiunii, bunurile supuse mostenirii pot fi vandute de bunica mea? Ma intereseaza sa aflu daca are nevoie de acordul copiilor pentru a efectua vanzarea sau poate face acest lucru ca succesor al celui decedat ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 16:13, 31 Iulie 2011
Succesoare ale celui decedat sunt bunica si cele doua fete.
Bineinteles, se poate pune problema acceptarii succesiunii in termen, daca vreunuia dintre succesibili i-ar trece prin minte sa conteste drepturile succesorale ale celorlalti.
Acceptarea tacita se face prin efectuarea de acte de administrare si conservare asupra bunurilor succesiunii.
Daca succesibilii nu isi contesta unul altuia drepturile, atunci cotele succesorale sunt :
- sotia supravietuitoare (bunica) culege 1/4 din masa succesorala.
- descendentii (fiicele), culeg 3/4 impreuna, respectiv 3/8 fiecare.
Unul dintre succesori nu poate vinde fara acordul celorlalti, decat dupa iesirea din indiviziune.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare testament kitty_magdutza kitty_magdutza strabunica mea mi-a facut testament lasandu-mi \"toate bunurile mobile si imobile\", sotul acestea a decedat, au facut dezbaterea dupa el, mai are 2 copii ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)
Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)