Am rugaminte sa ma ajutati cu un sfat. Blocul in care locuiesc a ramas de la inceputul lunii iulie fara Presedinte. Acesta si-a dat demisia, fara a face o sedinta ci doar punand un afis la fiecare scara de bloc ( in locul unde se afiseaza intretinerea). Administratorul actual nu mai afiseaza intretinerea pentru ca nu mai exista presedinte, insa nici nu organizeaza o sedinta pentru alegerea unui nou presedinte. Intrebarile mele sunt urmatoarele:- este normal ca presedintele, ales nu angajat al asociatiei sa demisioneze? - cum trebuie sa procedam in acest caz pentru ca administratorul sa afiseze listele de intretinere? - cum putem avea o situatie financiara reala a blocului? Mentionez ca administratorul blocului este din afara blocului si momentan nu mai avem presedinte, iar facturile nu s-au mai platit de vreo 4-5 luni. In calitate de locatar/proprietar ma pot adresa unei intitutii abilitate si ce as putea face pentru a nu ajunge in situatia in care sa nu ni se mai furnizeze apa rece si sa nu ni se mai ridica gunoiul?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Ar fi fost bine daca la AG cu asa o miza ati fi invitat si un reprezentant al primariei de la compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari, dar si politistul de proximitate.
Noul presedinte nu poate raspunde pentru perioada anterioara alegerii sale, dar odata ales el trebuie sa faca tot ce se poate pentru predarea documentelor si evidentierea situatiei financiare a asociatiei. O asemenea functie presupune pe langa responsabilitate si un anume aplomb in rezolvarea problemelor.
Pentru nereguli va raspunde persoana sau persoanele care au produs prejudiciul sau neregula cu pricina sau cei care au ingaduit acestea.
Buna dimineta,
Am rugamintea sa ma ajutati in continuare cu sfaturile voastre.
Dupa cum am scris, aseara am reusit sa ne adumam in raport de 50+1 proprietari la sedinta insa nu am reusit sa dezbatem cele doua puncte de pe ordinea de zi, deoarece presedintele(cel care si-a dat demisia) si administratorul nu au fost prezenti.
Din aceasta cauza nu am reusit sa aflam care este de fapt situatia financiar-contabila a blocului. Ceea ce am reusit sa realizam prin aceasta convocare a AG a fost alegerea unui nou presedinte si s-a stabilit data unei alte sedinte ( convocari a AG) la care presedintele ( fostul) si administratorul sa faca cunoscuta situatia financiar-contabila a blocului si predarea actelor si a stampilei catre noul presedinte.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce se poate face in cazul in care nici la aceasta sedinta (convocare) presedintele si administratorul nu se va prezenta.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.
Nici nu trebuie sa mai adunati oamenii.
Faceti o sedinta a noului comitet, fostul administrator sa predea noului administrator gestiunea, cu situatia soldurilor activ-pasiv, iar fostul presedinte sa predea stampila, daca are ceva chei sa le predea si pe acestea, eventual cartea de imobil.
Daca adunati oamenii la aceasta faza n-o sa ajungeti la o buna organizare nici la pastele cailor!
Dupa ce se face aceasta predare, puteti convoca si AG ca sa instiintati oamenii despre ce ati gasit si ce aveti de gand sa faceti in continuare..
Si daca nu vor sa predea actele sau taraganeaza acest lucru, ce este de facut? Cui ne putem adresa. Va reamintesc ca administratorul nu a mai incasat si afisat intretinere. Sunt de platit cotele de intretinere pe luna Aprilie 2011.
elga50
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteti apela la compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari din primarie sau / si la politistul de proxinitate care are atributii in medierea conflictelor din asociatiile de proprietari.