avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare de functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare de functie

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca este normal sa ti se schimbe functia fara sa fie vreo problema. Adica, am ocupat functia la o societate de casier, dupa care, dupa un timp si in urma unor teste am fost avansata casier principal.Azi am aflat ca nu mai sunt casier principal ca functia asta nu mai exista in nomenclatorul meseriilor. Eu una nu vad prea bine acest lucru pt ca daca voi cauta un alt angajator si acesta din urma se va uita in cartea de munca si va vedea casier; casier principal si iar casier nu cred ca va privi acest lucru cu ochi buni.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 15 August 2010
Modificarea functiei trebuie sa se efectueze prin emiterea unei decizii de catre angajator, in care se prevede temeiul legal al modificarii, respectiv: actul normativnr...articolul...Inscrierea modificarii in carnetul de munca trebuie sa cuprinda de asemenea actul normativ, articolul, alineatul, etc., la modul "modificat functia pe baza...".Se va inscrie si actul angajatorului - "decizia nr/data de...".Solicitati sa vi se arate prevederea legala in baza careia se face modificarea functiei si verificati ca inscrierile din carnetul de munca sa fie in concordanta cu aceasta.Veti stii ce sa ii explicati noului angajator referitor la functia de casier principal - nu a fost o retrogradare, ci nu mai apare aceata functie in Clasificarea Ocupatiilor din Romania(COR) 2008.
Ultima modificare: Joi, 14 August 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Multumesc mult pentru sfatul si explicatiile date
Buna seara numele meu este Valentin.Lucrez la o firma de prospectiuni (cercetari de petrol si gaze naturale)meseria de baza fiind sofer pe un utilaj tehnologic care il folosim in domeniu am avut un salariu de baza de 1400 ron dat fiindca nu am mai avut de lucru cu utilajele respective echipa s-a si desfiintat si am fost transferat impreuna cu colegii la alta echipa tot de aceleasi domeniu ceilalti mai avand concediu de odihna am fost primul care am ajuns la echipa respectiva.In decurs de 2 saptamani mi-a venit la administratie un act aditional care prin semnarea lui mi s-a schimbat functia inclusiv si salariul la 1000 ron care l-am semnat fara prea multe intrebari,greseala mea dar mi s-a spus de salariu dupa semnanarea actului.Mentionez ca,colegii care au revenit la munca si avand aceeasi functie nu li s-a modificat salariul si nici functia chiar daca nu au mai lucrat cu utilajele respective ceea ce nu mi s-a parut corect.Vreau sa stiu daca a fost legala toata treaba asta sau am fost eu mai "norocos".Mentionez ca asta s-a intamplat anul trecut.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
vallys2010, utilizator
1. Modificarea clauzelor din CIM (inclusiv modificarea salariului) se face numai prin act aditional la CIM,act semnat de angajator si salariat.
2. Daca ati semnat un astfel de act cum spuneti ca nu ati stiut de salariu decat dupa ce ati semnat? In actul aditional scrie si noul salariu asa ca trebuia sa-l vedeti cand ati semnat actul aditional.
3. Cereti explicatii angajatorului, poate a fost o scapare din partea lui.
Este cam greu de atacat in instanta actul aditional pe care l-ati semnat fara sa-l cititi ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare in cartea de munca suciu_diana suciu_diana Buna seara, cum se inscrie (efectiv) in cartea de munca cumulul de functii la acelasi angajator? Pot gasi undeva baza legala pentru inscrierile in cartea ... (vezi toată discuția)
Inscrieri in carnetul de munca gabi1974 gabi1974 [b]Daca un angajat este sanctionat cu reducerea salariului pe 3 luni cu 10%, aceasta sanctiune cum se trece in carnetul de munca: "modificat incadrarea" urmand ... (vezi toată discuția)
Contract de munca retroactiv Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă o persoană a lucrat la o firmă fără contract de muncă i se poate întocmi acest contract retroactiv? (vezi toată discuția)