avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită popriri salariu
Discuție deschisă în Executare silită

popriri salariu

Exista vreo lege in care se specifica vreo limita in care se pot face popriri pe salariu? De exemplu 50%?

Imi pot pune propriri pe salariu de vreo 70-80%, incat sa raman in mana cu 250 ron?

Cel mai recent răspuns: ionu roman , utilizator 18:34, 1 August 2011
in codul de procedura civila gasiti exact procentele in care se poate face poprire pe drepturile salariale: 1/4 sau 1/2 in functie de situatie
ionu roman a scris:

in codul de procedura civila gasiti exact procentele in care se poate face poprire pe drepturile salariale: 1/4 sau 1/2 in functie de situatie

Daca sunteti amabil, imi puteti spune nr articolului?
art. 409 C.proc.civ. : se poate propri:
- pana la 1/2 din venitul lunar net pentru pensia de intretinere pt copii;
= pana la 1/3 pentru alte datorii.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
Alexandru Focia, Avocat
dudu_alexf a scris:

art. 409 C.proc.civ. : se poate propri:
- pana la 1/2 din venitul lunar net pentru pensia de intretinere pt copii;
= pana la 1/3 pentru alte datorii.

pensia=1/4, iar pana la 70-80% sunt titlurile executorii, iar de la serviciu nu vor sa sa mentina totul intr-o limita.
indiferent de valoarea titlurilor nu poate fi efectuata o retinere mai mare decat cea prevazuta in lege ....este oprit de lege....spuneti-le ca incalca legea si se expun unor riscuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe salariu Alina2011 Alina2011 Exista vreo lege in care se specifica vreo limita in care se pot face popriri pe salariu? De exemplu 50%? Imi pot pune propriri pe salariu incat sa raman in ... (vezi toată discuția)
Poprire AAdriana8 AAdriana8 Avem un salariat care are o porpire si ne-a venit o a doua pentru acelasi salariat. Vroiam sa stiu daca cf art 409 C.proc.civ alin b), putem retine din salariu ... (vezi toată discuția)
Calcul popriri multiple pe salariu Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajutati la calculul unor popriri asupra unui venit salarial.Astfel,o salariata a societatii are deja infiintata o poprire de 1/3 din salariul net ... (vezi toată discuția)