Buna ziua!Am urmatoarea situatie.M-am angajat la o societate cu CIM partial de 2 ore in luna februarie a.c.Problema este ca angajatorul(cunostinta) a plecat in Germania si de atunci a disparut complet din peisaj.Nu s-au platit nici contributiile aferente CIM-ului nici contabila care se ocupa de firma.Aceasta a reziliat contractul de colaborare cu el si eu am ramas in aer.Exista vreo posibilitate ca CIM-ul meu sa fie inchis avand in vedere ca nu mai reusim sa luam deloc legatura cu el din februarie?
Va multumesc!
cunosc o metoda cam scumpa si dificila dar asta e. Dati-l in judecata si citati-l acolo unde este. Pentru adresa si dovezi ca se afla acolo, angajati un detectiv particular. O data ce procedura de citare in instanta este indeplinita, instanta v-a judeca in lipsa, iar hotararea v-a anula CIM-ul dumneavoastra si va va inlesni si alte avantaje.
1. Codul muncii spune: Art. 269
(1) Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevazute la alin. (1) se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.
2. Asadar va adresati Tribunalului din judetul in care aveti domiciliul.
Este cam complicata solutia cu instanta , nu este asa de usor precum pare, mai ales ca incepand din data de 01.01.2011 nu se mai depun acte la ITM ... instanta va trebui sa constate incetarea raportului de munca...va trebui sa existe dovezi in sensul ca nagajtorul nu este de gasit, ca dvs ati incercat sa luati legatura cu acesta pentru a depune , eventual, o cerere de incetare a raportului de munca.
in practica ITM-urilor exista o solutie in acest caz , insa nu cred ca mai este aplicabil in condtiile in care ITM-ul nu mai are acte dec la angajatori din 01.01.2011.
Drepturi banesti!
cata26
Am si eu o intrebare!Am lucrat la o firma cam 1 luna la negru si dupa aia am semnat cim!Nu am luat banii pe luna respectiva t!Cum pot sa il dau in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Un ajutor!
manuel26
Art. 269. [răspunderea angajatorului; acţiunea în regres]
(1) Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile ... (vezi toată discuția)