avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia Alimentara

Mama mea a divortat de talam meu in anul ”98 iar eu cu cei 2 frati ai mei am ramas la ea iar tatal meu sa plateasca pensia alimentara in val de 5 lei copil , in 2002 mama a facut o reactualizare si ia cerut tatalui mei 1/2 din veniturile lui pt noi trei ! Din anul 2008 eu am implinit 18 ani iar de la jumatatea nului 2008 tatal meu platea pnesia alimentara o luna da 2 - 3 luni nu , pana la inceputul anului 2011 cand mama a depus o plangere penala la politie pt abandon de familie - plangerea fiind si acuma in derulare .
Acum tata a chemat-o pe mama in judecata cerandu-i 1/3 sa plateasca pt cei copii minori spunand ca eu nu mai sunt la scoala si cere sa ii se dea inapoi bani care ia platit din 2008 ca ia platit pt mine degeaba ! Eu am terminat liceul anul asta si m-am inscris si la facultate si nici nu am venit !
Mama poate sa ii ceara sa imi plateasca separat pensia alimentara si mie pana ce termin facultatea si sa ii ceara sa plateasca din trecut tot ce na platit ??? Poate sa ii ceara si dobanda si daune morale pentru ca n-a platit ???
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:02, 2 August 2011
si mai mentionef faptul ca de cand a divortat de mama niciodata nu a venit sa ne vada , ba inca frati mei nici nu il cunos deoarece a plecat cand ei erau mici ! Nu l-a interesat nicodata de noi ! El este angajat acuma pe maxi taxi si la politie a adus o adeverinta de 600 lei net dar cunostinte ne-au spus ca vine in feicare seara cu cate 100 - 150 lei acasa ! El a chemat-o pe mama in judecata spunad ca mai are un copil acum fiind casatorit cu alta femeie si ca trebuie sa ingrijeasca copilul si sa aibe grija si de sotia sa ( de mama niciodata nu avut grija ... ) Mama de exemplu poate sa ceara dauna ca a ramas singura sa ne creasca fara ajutorul lui ?
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
edymanuel2000, utilizator
Obligatia de plata a intretinerii in favoarea dvs. a incetat de drept la implinirea varstei de 18 ani, dispozitie de altfel prevazuta in hotararea de stabilire pensie.
Cata vreme dupa implinirea acestei varste nu ati formulat o noua actiune de stabilire pensie, tatal dvs. nu era obligat la plata acesteia.
Sunteti major, deci mama nu mai poate sa solicite pensie de intretinere in favoarea dvs, ci dvs.in nume personal.
Este necesar sa formulati o actiune de stabilirea pensie in favoarea dvs. avand in vedere ca va aflati in continuarea studiilor, urmand sa probati continuarea studiilor
prin depunerea unei adeverinte eliberate de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara maria123456 maria123456 Am avut o prietena vreo 2 luni in timpul facultatii si ne-am despartit. M-a anuntat dupa cateva luni ca este gravida si ca eu sunt tatal, dupa ce mi-a zis ca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara edymanuel2000 edymanuel2000 Tatal meu a parasit domiciliu acum 15 anii ( eu am varsta de 21 ani ) lasandu-ne singuri -pe mama mea si inca doi frati mai mici , in casa strabunicilor mei ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata pentru plata pensiei alimentare edymanuel2000 edymanuel2000 tatal meu a chemat-o pe mama in instanta sa ii ceara diminuarea pensiei alimentare pentru noi 3 copii ( eu fiind major si fratii mei minori ) spunand ca eu nu ... (vezi toată discuția)