avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actualizare pensie intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actualizare pensie intretinere major

Am o sentinta din 16.03.2011 care il obliga pe tatal meu la plata unei pensii de 100 lei lunar, stabilita la niv sal min pe anul 2010. Am aflat ca s-a angajat cu data de 14.03.2011 si cunosc unde lucreaza. As dori sa fac o noua actiune deoarece nu a platit nimic pana acum si asa, poate ii opreste banii pe statul de salarii.Ce pot cere instantei ? Pot cere pens la niv salariului ,din urma, de cand s-a angajat? Va cere instanta adev de la angajator? Se stabileste in cote procentuale sau in suma fixa? Sa cer actualizarea la niv sal min pe ec pt anul 2011 pana la introducerea actiunii daca nu-mi acorda din urma pensie...?Tatal meu nu s-a prezentat niciodata la proces. Va rog, dati-mi un sfat.
Cel mai recent răspuns: cporumbel , utilizator 19:27, 1 August 2011
Da ,faceti o noua actiune in instanta si cereti:1)majorare pensie intretinere;2) poprire pe salariu . Nu uitati sa specificati exact locul de munca al tatalui.Normal ca instanta va cere adeverinta pe ultimele 6 luni de la angajator deci pe martie-august 2011.Veti primi 25% din venit net daca tatal nu mai are si alti copiii in intretinere.Specificati instantei ca nu ati primit nimic pentru nevoile dvs. si aratati solutia la dosar ,insistand pe datoria din urma prin nerespectarea hotarari judecatoresti,astfel incat datoria sa se cumuleze ;si poprirea pe statul de plata sa se faca cu adaos fata de suma ce va fi desemnata ca fiind pensie de intretinere!!!
1.Nu este vorba de o actiune de majorare pensie intretinere ci de de o actiune de stabilire pensie in functie de un alt criteriu, respectiv venitul tatalui.
2.Nu este nevoie sa solicitati dvs. poprirea, in urma admiterii actiunii, in ziua pronuntarii instanta va comunica angajatorului ordonanta de poprire a venitului.
3. Instanta va dispune stabilirea pensiei de intretinere in cuantum de 25 % din venitul realizat de tata ( daca acesta nu mai are un alt copil in intretinere ), de la data introducerii actiunii si nimic altceva.
4. Pentru pensia de intretinere restanta, este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc pentru executarea silita a hotararii anterioare.
va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune marire pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minori Lauralina Lauralina Buna seara. As dori sa stiu, ce trebuie sa fac pentru marirea pensiei de intretinere minori. Am divortat in 2012 si de atunci, salariul minim pe economie, ... (vezi toată discuția)
Cum obtin pensia stabilita in hotarare? cporumbel cporumbel Sunt majora, studenta si am o sentinta def, irevocab, investita-din martie a.c. prin care tatal meu e obligat sa-mi plateasca pensia din urma(aug 2010) si ... (vezi toată discuția)