avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiu cotizare pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiu cotizare pensie

Lucrez de 4 ani la o firma privata. Cartea mea de munca este pastrata la ITM. Cum pot sa aflu daca este totul in ordine, inclusiv stagiul de cotizare pentru pensie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 31 August 2004
Pentru perioada pana la 1 aprilie 2001,vechimea in munca si stagiul de cotizare se face cu carnetul de munca.Dupa aceasta data evidenta stagiului de cotizare se gaseste la Casa de pensii judeteana care are aceasta obligatie in baza Legii 19/2000 si unde angajatorii au obligatia de a raporta lunar atat evidenta nominala a salariatilor cat si baza de calcul a cas.Pentru a vedea in ce situatie va aflati,pentru perioada pana la 1 aprilie 2001 va duceti la ITM si va consultati carnetul de munca si observati daca sant efectuate toate mentiunile la zi.Pentru perioada incepand cu 1 aprilie 2001 va duceti la Casa de pensii cu codul numeric personal si solicitati o adeverinta privind stagiul de cotizare pe aceasta perioada.Deci este foarte simplu........Daca se constata ca anumite situatii nu corespund realitatii,solicitati sprijinul angajatorului care are obligatia sa remedieze si sa indrepte aceste lucruri,in caz contrar...in legatura cu carnetul de munca va adresati Tribunalului Muncii,iar in legatura cu stagiul de cotizare va adresati Tribunalului din za dvs....Crimar.
Va multumesc mult pentru raspunsul foarte competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime in munca babu2015 babu2015 Unde ma pot adresa pentru eliberarea unei adeverinte cu vechimea in munca inaine de 01.01.2011. Am carte de munca dar nu apar decat modificarile de salariu. ... (vezi toată discuția)
Obtinere adeverinta vechime veronica.mircea veronica.mircea Buna seara! Am lucrat la o firma pana la data de 16.12.2009 inclusiv, dupa care a trebuit sa plec timp de 6 luni din tara. La sfarsitul lunii iulie am luat ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ContSters232907 ContSters232907 buna ziua. am 55 de ani si 25 de ani stagiu de cotizare, nu stiu exact? cm as putea sa aflu cati ani vechime am si daca s-ar putea sa is anticipat in pensie? ... (vezi toată discuția)