avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

buna ziua. am 55 de ani si 25 de ani stagiu de cotizare, nu stiu exact? cm as putea sa aflu cati ani vechime am si daca s-ar putea sa is anticipat in pensie? ce conditii trebuie sa indeplinesc? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:15, 21 Iunie 2012
Durata stagiului de cotizare puteti afla de la Casa de Pensii.
Spuneti luna si anul nasterii dvs. (banuiesc ca este vorba de o femeie).
LIVIU NISTEA a scris:
Durata stagiului de cotizare puteti afla de la Casa de Pensii.

Poate afla de la casa de pensii numai stagiul realizat ulterior datei de 1 aprilie 2001. Anterior acestei date, casa de pensii nu are evidente intrucat nu a existat, reglementata legal, obligatia de a avea evidente.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cand m-am referit ca se poate afla de la Casa de Pensii durata stagiului de cotizare am tinut cont de faptul ca toate carnetele de munca au fost scanate, cel putin teoretic, iar datele din carnetele de munca ar fi trebuit stocate la Casa de Pensii.
@LIVIU NISTEA


Reiau: deocamdata casele de pensii certifica numai stagiul de cotizare realizat ulterior datei de 1 aprilie 2001. Spun "deocamdata" in sensul ca atat prevede legea ca obligatie in sarcina caselor de pensii. Bazele cu datele din carnetele de munca au fost create pentru uzul caselor de pensii, nu pentru certificarea stagiului total de cotizare la cererea persoanelor ale caror carnete de munca au fost scanate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca nu am dat carnetul de munca la scanat voi putea beneficia de pensie? Pribeag Pribeag Carnetul meu de munca este la mine acasa, nu a fost predat nicaieri, la scanat sau altceva. Voi putea sa ies la pensie cand o sa am dreptu legal de pensie ? ... (vezi toată discuția)
Carte de munca Bibica 2008 Bibica 2008 Buna ziua! Primul loc de munca l-am avut incepand cu luna septembrie 2003 si a durat pana in martie 2011 cand am intrat in somaj.In momentul intrarii in ... (vezi toată discuția)
Ridicare carte de munca mihaela-n77 mihaela-n77 Buna seara, Am de ridicat cartea de munca de la fostul angajator. Mai trebuie sa semnez ceva la ridicare?( Decizia?ce contine aceasta decizie? Trebuie ... (vezi toată discuția)