avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu casatorie

buna ziua
Ce pot sa fac daca angajatorul nu vrea sa-mi acorde cele 5 zile de concediu pentru casatorie
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 2 August 2011
Din pacate in ziua de azi a ajuns sa depinda acest lucru de Contractul Colectiv...pe unitate..pe firma...sau daca nu aveti de cel de pe ramura...depinde de ce cod CAEN are firma dvs...si in ce ramura s-ar incadra...Aceste zile erau acordate in mod normal de Contractul Colectiv de Munca la nivel National care insa a disparut....leguitorii au lasat "mici detalii" ca aceste drepturi considerate deja incetatenite de toata lumea...la bunul simt al angajatorilor care ar putea sa le prevada in Contractul Colectiv urmator in baza cutumei sau intelegerii partilor sau in Regulamentul Intern daca e o firma fara contract colectiv...insa nici o lege nu-i obliga sa o faca....Asta e!..deocamdata.....
balutiucristina a scris:

buna ziua
Ce pot sa fac daca angajatorul nu vrea sa-mi acorde cele 5 zile de concediu pentru casatorie
Va multumesc

Nu puteti face nimic ... in lipsa unor prevederi legale exprese, evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite trebuie sa fie stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajatorului.
Posibil doar sa negociati cu acesta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm - firma ContSters60781 ContSters60781 Luna aceasta imi expira CCM - la nivel de firma si nu mai sunt sigura ce am de facut. Trebuie sa merg la ITM pentru inregistrarea urmatorului, ca pana ... (vezi toată discuția)
Zile libere ioanagliga ioanagliga Cate zile libere se acorda in cazul decesului unui cumnat? As mai dori sa stiu daca zilele libere acordate sunt platite sau nu. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Zile libere platite gabriela_marc gabriela_marc Este legal sa se prevada prin regulamentul intern al firmei, un numar mai mic de zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite fata de cele ... (vezi toată discuția)