avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire involuntara cu mingea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire involuntara cu mingea

Am fost cu tata intr-un parc unde erau terenuri amenajate de joaca cu mingea, fiecare teren era inconjurat de grilaj dar nu suficient de inalt si a sutat mai tare iar mingea a sarit peste grilaj si a lovit in spate pe o doamna care se plimba.A venit la noi si a spus ca acea minge i-a taiat respiratia, ca tremura si ca amortise putin.
1. Daca necesita ingrijiri medicale, tatal meu e in pericol sa fie tras la raspundere?
2. Sau prin absurd Doamne fereste murea era tras la raspundere?
Tatal meu este o persoana foarte fricoasa si negativista,este foarte ingrijorat de situatie,poate raspunsurile Dumneavoastra il vor calma. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 10:37, 3 August 2011
evident ca daca o omora mingea aceea, asa cum ati zis, normal ca tatal dvs ar fi raspuns. de altfel pt orice vatamare directa sau indirecta - cu un obiect, omul raspunde penal, fiindca nu mingea este de vina ca a atins persoana ci persoana care a activat traectoria mingiutzei:">
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
MYRA CIMPEAN , Avocat
Nu va mai faceti griji.
Daca va cheama cineva la declaratii spuneti ca:
1.da, ati fost in parc
2. da, ati avut o minge
3. nu mingea dvs avea culoarea alba, nu rosie cum a declarat doamna.
4. dvs si tatal v-ati jucat baschet si v-ati trezit cu tanti care a spus ca voi ati lovit-o
5. chiar daca ati negat la inceput, vazand ca nu aveti cu cine v-ati cerut scuze.;)
Dupa parerea mea,nu este vb de nicio infractiune.Avand in vedere ca era vb de un gard,traiectoria mingiei a fost lobata.Deci viteza ei a fost cu mult incetinita,iar lovitura,fizic vorbind,la impactul cu doamna,a fost de o forta neinsemnata.Banuiesc ca mai rea a fost sperietura,dar asta este pb dansei nu a dvs.Ma gandeam pe cine ar fi tras la raspundere daca, in traiectoria ei,mingea lovea un copac si ricosa in dansa?Dar daca mingea era de o calitate scazuta,o lovea pe doamna in cap,se intepa in acul dansei de la coc si se spargea?Trebuia acuzata pt distrugere din culpa?Asta asa...ca sa ne mai destindem un pic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ? victoriaierima victoriaierima Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti cum procedez ? Sotul meu a fost lovit miseleste cu o sticla in cap de catre un individ, in urma loviturii s-a ales cu ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)