avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... referitor insolventa,
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

referitor insolventa,

Buna ziua.
Cu ceva timp in urma , am avut o firma , care nu mai avea activitate de ceva timp(2 ani) Oficiul national al registrului comertului m-a anuntat ca a Dizolvat firma mea dupa un anumit timp.. Acum cateva zile am primit un plic de la o firma care se ocupa de insolventa, in care ma anunta ca daca doresc sa declar insolventa sa iau legatura cu ei, sa le transmit documentele contabile, ca ma ajuta ei , ca nu trebuie sa platesc nimic.. decat 120 lei nu stiu pe unde , etc , chestii dinastea care mai de graba suna a manelism...
Din moment ce oficiul national.... mi-a transmis hotararea, semnata, stampliata, etc.. ca firma mea a fost dizolvata , as dori sa va intreb daca are rost sa declar insolventa acum . nu cumva daca doream sa declar insolventa trebuia sa declar cand inca firma mea avea inca activitate si nu era dizolvata???? domniile voastre ce pareri aveti???
Cel mai recent răspuns: magdabarbu , utilizator 22:10, 9 August 2011
Inchiderea activitatii unei societati comerciale(firme)implica parcurgerea a 3 etape distincte:
-dizolvarea societatii comerciale care poate fi expresia vointei asociatului unic ori a asociatilor acesteia ori consecinta unei stari de drept sau de fapt;
-lichidarea societatii comerciale,etapa ce consta in lichidarea patrimoniului acesteia;
-radierea societatii din evidenta ORC iar odata cu obtinerea certificatului de radiere persoana juridica isi inceteaza existenta.
In cazul descris mai veti de parcurs ultimele doua etape.
Multumesc pt raspuns.
Am inteles ca mai am 2 etape de parcurs.
ok.
A-2-a etapa ar fi lichidarea patrimoniului societatii..
Prob e ca, in patrimoniul societatii erau decat 2 scutere (pt curierat) care au fost si furate.(am dovezile date de politie). in rest alte bunuri nu au fost ..
Oricum persoana care detinea firma respectiva despre care vorbim, nu mai are activitate de aproape 2 sau 3 ani, si nici nu l-a mai interesat de atunci nimic de firma resp.
Intrebare mea ar fi..
Ce patrimoniu al firmei ar fi de lichidat daca firma resp nu a avut bunuri, , iar pt ce a avut are dovezi ca nu mai sunt in patrimoniul firmei. (au fost furate)
Ce sa lichideze? Aerul? :)
Lichidarea societatii in conformitate cu prevederile legii 31/1990 se refera atat la activ cat si si la pasiv
In traducere si datoriile societatii trebuiesc achitate !!
Daca acest lucru nu este posibil , lichidatorul care desfasoara aceasta procedura trebuie sa ceara deschiderea falimentului in baza legii 85/2006
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate comerciale vest vest Buna ziua . Doresc sa stiu cum pot inchide societatea comerciala in conditiile in care nu mai detine nici un activ ,nu are datorii la stat sau terti ,doar la ... (vezi toată discuția)
Plec din tara. ce fac cu firma? mishums mishums Buna ziua. Vreau sa plec din tara pentru o perioada nedeterminata, si sunt administratorul unei firme. Nu are angajat. Are datorii si de recuperat bani. Care ... (vezi toată discuția)