avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie la contract de 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie la contract de 4 ore

Buna ziua. Am un contract de munca pe 4 ore si patronul, pt luna august ,mi-a spus sa stau in fara plata jumatate de luna pt ca nu are din ce ma plati. Eu vreau sa-mi depun demisia si nu stiu daca mai trebuie sa-mi depun preaviz si daca da , daca pot sa datez preavizul cu data primei zile de fara plata sau pot sa-mi dau demisia fara preaviz. Mentionez ca patronul nu stie ca vreau sa-mi dau demisia si ma astept sa nu fie de acord. Cum ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 2 August 2011
Trebuie sa respectati termenul de preaviz inscris in contractul individual de munca. angajatorul are dreptul sa renunte la preavizul dvs. dar va poate deasemenea solicita respectarea intregului termen de preaviz.

Pe perioada CFS preavizul de suspenda. Adica, daca veti sta in concediu cele 2 saptamani, perioada de preaviz va curge dupa incetarea acestui CFS.

@ andrei_ionescu
Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - situatie in care nu se acorda preaviz.

Nu puteti intra in CFP fara sa depuneti o astfel de cerere din partea dvs ... angajatorul nu va poate obliga sa va luati CFP , insa poate aplica prevederile art.52 alin.1 lit.d C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara raluca constantinescu raluca constantinescu Am un salariat care nu s-a prezentat in perioada de preaviz asa cum i-a fost aprobata cererea de demisie.L-am convocat, nu s-a prezentat si acum trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cu data din urma cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Avem un angajat care lucreaza in lata localitate. Azi am primit pe fax, o cerere de incetare contract de munca incepand cu data de 1.04.2012. Noi ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si demisie simultan? irinuxa irinuxa buna seara.Lucrez de 6 luni,deci asta e toata vechimea mea...am gasit un post mai bun si la care nu mai fac naveta(acum fac 120 km zilnic fara decontare),insa ... (vezi toată discuția)