avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de intretinere pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de intretinere pensionar

Platesc pensie de intretinere tatalui meu, aflat in stare de nevoie, in urma unei hotarari judecatoresti. Acum am iesit eu la pensie, in conditii grele de munca si vreau sa stiu:
Voi plati si din pensia mea pensie tatalui meu, avand in vedere ca pe hotararea judecatoreasca se mentioneaza ca termen de plata atat cat va fi in stare de nevoie(ceea ce la 75 de ani.... e oricum considerata stare de nevoie pt tatal meu)si se specifica un procent din venitul net realizat de mine??? Pensia mai este considerat venit net?
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 23:21, 14 August 2008
Indicat este sa formulati o cerere de reducere a pensiei de intretinere, ca efect al pensionarii dvs.(veniturille s-au diminuat, banuiesc:-/).
Pensia este un venit, si este venit net. La acest moment, pensia ce urmeaza sa o platiti tatalui dvs.se va raporta la suma pe care o primiti cu titlu de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere iulia pastrama iulia pastrama Conform unei hotarari judecatoresti,am platit ani de zile , PENSIE DE INTRETINERE ,in cuantum de 5% din venitul lunar net realizat ,tatalui meu (desi acesta ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil major menicolae menicolae Buna ziua, Am si eu o intrebare: Cat este procentul din venitul net realizat pentru plata pensiei de intretinere pentru un copil major in continuarea ... (vezi toată discuția)
Dacă o persoană are specificat in sentința "plata pensie de ... Ana Georgeta Ana Georgeta Dacă o persoană are specificat in sentința \"plata pensie de întreținere pana la varsta majoratului\", mai trebuie sa plateasca după ce copilul a plătit ... (vezi toată discuția)