avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune

Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti daca am nevoie de acordul celuilalt proprietar in cazul in care as dori sa fac lucrari de asfaltare pe un drum aflat in indiviziune.

Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:28, 2 August 2011
puteti sa faceti aceste lucrari fara acordul celuilalt coproprietar, intrucat aceste lucrari vor fi considerate acte de administrare/conservare a bunului comun,
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
Eu nu sunt convins ca sunt acte de administrare.
Daca exista un drum asfaltat care trebuia reparat era alta situatie.
Daca nu obtineti acordul celuilalt coproprietar puteti avea probleme.
nu este bine sa nu va sfatuiti cu el, deoarece riscati sa nu va despagubeasca celalat proprietar. ganditi-va sa purtati o discutie si sa vedeti ce parere are si el.
De fapt este vorba despre o institutie publica care are o cale de acces in indiviziune cu o soc.comerciala privata. Ar putea fi considerata o cheltuiala ineficienta ???? a banului public aceste reparatii???? Problema este ca acest drum aflat in indiviziune este folosit de salariatii inst.publice rupandu-si masinile in aceste gropi. Cheltuiala ar putea fi justificata.
Ce ar trebui sa se faca pentru a nu avea probleme?
in sfarsit ,v-ati hatarat sa puneti punctul pe " I " , asa se schimba situatiea . NU puteti executa lucrarile decat cu acordul celor doua unitati implicate sauuuuuuuuuu cereti despagubiri ptr degradari mij.tr. - DACA LE CADE IN SARCINA OBLIGATIA DE A REPARA SI INTRETINE DRUMUL . D-LE teoO9.

Alte discuții în legătură

Rezolvare succesiune Valeriu Steplecaru Valeriu Steplecaru Suntem 4 succesori. Casa se degradeaza.Doi in favoarea celui de al treilea care vrea sa renoveze casa sa o putem folosi drept casa de vacanta. Al patrulea nu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune amenajari imobil prietenulomului prietenulomului Va rog sa mi spuneti daca un coproprietar care nu a acordat si celorlalti coproprietari dreptul de a folosi imobilul , iar acesta a amenajat toata cladirea la ... (vezi toată discuția)
Servitutea, obligatii, cine este proprietarul fondului dominant si cine al fondului aservit? cyan cyan Cine este proprietarul fondului dominant si cine este proprietarul fondului aservit in cazul servitutii de traversare si trecere potrivit art. 755-772 din ... (vezi toată discuția)