avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IESIRE DIN INDIVIZIUNE AMENAJARI IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IESIRE DIN INDIVIZIUNE AMENAJARI IMOBIL

Va rog sa mi spuneti daca un coproprietar care nu a acordat si celorlalti coproprietari dreptul de a folosi imobilul , iar acesta a amenajat toata cladirea la interior si exterior , deci nefacind numai lucrari de conservare , coprorietarii deminstreaza cu martori ca nu ai fost primiti pe proprietate , acestia din urma vor fi obligati sa l despagubeasac pe cel care a intervenit asupra cladirii ilegal ?
Cel mai recent răspuns: prietenulomului , utilizator 20:18, 6 Iunie 2013
Vedeti ca in NCC exista o dispozitie prin care se arata ca instanta poate "suplinii acordul de vointa si a coproprietarilor care nu vor sau nu pot semna", anumite interventii de conservare, infrumusetare a coproprietatii...Ok.
Privind "iesurea din indiviziune' este o alta chestiune de drept; daca coproprietatea se poate diviza in cote parti, atunci se poate, iar daca este o coproprietate 'perpetua sau fortata", nu poate sa inceteze pe calea iesirii din indiviziune. Deci; vedeti in ce varianta va aflati?
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
Manole Dumitru, utilizator
Nu ati inteles intrebarea . Noi ca si coproprietari , nu suntem de acord sa platim interventia asupra cladirii facuta de al treilea deoarece a ceasta afost facuta fara acordul nostri . Intrebarea este : daca dovedim cu martori ca nu am fost lasati sa patrundem pe proprietate astfel nu am putut constata interventia , instanta ne obliga sa l despagubim pe cel care a facut ce a facut fara acordul nostru ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema certificat de mostenitor Manuela Dumitru Manuela Dumitru Sunt mostenitoarea, in cota de 1/6 a unui imobil ( teren + constructie), prin certificat de mostenitor .../2014. Notarul care mi-a emis certificatul de ... (vezi toată discuția)
Sad cumparat cu legea 550/2002 neo871 neo871 Buna ziua, Am cuparat un spatiu cu alta destinatie in baza legii nr. 550/2002. In contract se spune ca am devenit (de fapt societatea mea) proprietarul unei ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez anonim anonim vreau sa cumpar si sa includ in apartamentul meu un oficiu existent ca spatiu comun. vecinii mei de scara sunt toti de acord dar nu stiu legal cum sa procedez ... (vezi toată discuția)