avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... pasaport scazut
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

pasaport scazut

Buna ziua

Suntem o familie de romani cu un baietel de 6 ani. In cateva zile plecam din Italia spre Romania. Intrebarea mea este daca putem avea probleme, pentru ca baiatul era trecut pe pasaportul nostru dar termenul a expirat din decembrie 2010. Ale noastre raman valabile pana in 2014.
De la ambasada mi s-a zis ca imi trebuie un titlu de calatorie facut de consulatul de la Roma.
Ma intereseaza ce zice legea cu calatoria minorul cu pasaportul expirat.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Holbanel , utilizator 10:10, 13 Decembrie 2011
Ares_3 a scris:

LEGEA nr. 248 din 20 iulie 2005, modificata etc.

Art. 23^1
Valabilitatea titlului de calatorie este de cel mult 30 de zile si inceteaza de drept la data intrarii titularului in Romania.

[ link extern ]

Completare
@Nicoleta Holbanel
Titlul de calatorie nu poate fi folosit pentru a calatori in alta tara decat Romania - probabil Olanda nu era pe traseul normal de intoarcere in tara.


titlul de Calatorie era valabil la data folosirii,si biletul de avion era doar dus dublin Bucuresti.Ca am vrut eu sa exemplific e, ca titlul de Calatorie nu a fost acceptat de autoritatile Olandeze( am si o scrisoare primita de la consulatul Olandei in Dublin, in care scriu foarte clar TITLUL DE CALATORIE NU ESTE RECUNOSCTU DE ACESTE AUTORITATI.

Normal ca nu este recunoscut - poate fi folosit doar la tranzitarea Olandei, nu pentru intrare in Olanda.

Ati vrut sa faceti o mica ''oprire'' la ei, de i-ati intrebat daca va este permis sa intrati cu titlul de calatorie?
Cum ati rezolvat situatia?
Ares_3 a scris:

Normal ca nu este recunoscut - poate fi folosit doar la tranzitarea Olandei, nu pentru intrare in Olanda.

Ati vrut sa faceti o mica ''oprire'' la ei, de i-ati intrebat daca va este permis sa intrati cu titlul de calatorie?


:)

In vara lui 2009 pasaportul mi-a expirat( eu locuind in Dublin).Am solicitat de la Ambasada Romaniei un titlul de calatorie in vederea reinnoirii pasaportului.Apoi, dupa eliberarea titlului, am "purces" la cumpararea biletului.Cea mai ieftina varianta era pe websiteul ebookers( si daca considerati ca e reclama ascunsa, va rog sa ma scuzati si sa stergeti aceasta info,vreau doar sa fiu cit mai corecta in info), Dublin Bucuresti transit in Amsterdam ( de nici 2 ore, deci se exclude posibilitatea parasirii aeroportului, asta pentru circotasi :))), doar dus, urmind sa imi iau bilet intors dupa ce rezolvam cu pasaportul( avind la dispozitie exact o saptamina).Okey, am intrebat la Ambasada daca e ok, si mi sa confirmat ca nu e nici o problem.A venit momentul sa plec, la check in mi se verifica actele( aveam si pasaportul expirat lamine), mi se da cardul de imbarcare, si hop in zona libera.ind a venit momentul imbarcarii, din nou verificata la boarding card, si sus in avion..Doar ca, ajunsa fiind la usa avionului, aud un disperat care tipa cit il tinea gura numele meu.hopa!!!,ridic mina si spun"it's me".Un lucrator al aeroportului imi spune ca nu am dreptul sa calatoresc cu titlul de Calatorie pe care il am asupra mea.Eu, ma enervez, si ii spun ca DA!El ,se enerveaza, si ma trateaza ca pe un raufacator, adica, expresii si tonalitati verbale care nu fac decit sa imi fiarba singele in mine.Neavind incotro,hopa inapoi....plinsete, urlete pe capul meu...nervi...ormal, caut o superviser care imi confirma ca din cauza ca avionul avea escala in Olanda nu puteam calatori.Si iar, explicatii ca o fi ca o pati, ca suntem si noi in UE chiar daca suntem rudele sarace..NADA! Fara succes, trec "roata" pe la toate agentiile de ticketing di aeroport, si? toate imi confirma ( bineinteles ca KLM-ul nu avea birou de ticketing!" ca pot calatori cu Titlul de Calatori care il aveam de la ambasada, asa ca iau zborul care pleaca cel mai repede( Lufthansa, tot cu transit) si ajung in Bucuresti 6 ore mai tirziu decit ar fi trebuit.Dupa un numar de luni, fac o plingere Autoritatii Aviatice Irlandeze, care dupa vreo 6 luni de investigatii imi raspund ca "Netherland Authorities) nu recunosc titlul.ei sa fiu al naibii, im zic eu.ia sa vad?Si ma apuc si scriu eu Serviciilor Consulare Olandeze din Dublin, sa vad cu ochii mei..Si, DA, am primit acelasi raspuns.Okey, imi zic in sinea mea,atunci inseamna oare ca Ambasada emite un act care nu e valid???hm??? Si contactez Ambasada.Si la ei, stupoare"Cum asa, nu recunosc Titlul","Uite asa" zic eu....Si, atunci, Seful Consular a scris Ambasadei Olandeze de la Haga iin legatura cu acest incident.Si de acu, asteptare fericita:rolleyes:
Dar, in acest rastimp, am contactat ( email) EUROPE DIRECT to the European Commission's "Your Europe Advice" care mi-au si raspuns( As this seems to be your case, the “inadequate travel documentation” circumstance, as the “Aer Lingus” Airlines stated, but in your case can be proved with a Romanian valid identity document (identity card or passport) OR in rare circumstances with the Travel title issued by the Romanian embassies abroad. Accordingly, the Travel Title issued for Romanian citizens as a temporary travel document, Airlines seem to have acted wrongly when they denied your embark because you had an adequate temporary ID document which was certified by that Title. As a consequence, the Regulation 261/2004, which establishes the common rules for granting the compensation measures, seems to find application in your case.

Acum, le-am scris despre faptul ca olandezii ma "fenteaza" si raspunsul lor a fost
t Dear Ms Holbanel,
Thank you for your message. For any further questions or additional information with regard to your case with the “Your Europe Advice” service, we kindly invite you to contact them directly. You can do so via the following web form below:
[ link extern ] /
Please do not forget to mention the reference number of your case: 80439
We hope that this information will be of use to you and we remain at your disposal should you have further questions about the EU.
With kind regards,
The "Passengers' Rights Team"/EUROPE DIRECT Contact Centre
Disclaimer

Am dat si acolo cu subsemntau, dar asta doar saptamina trecuta, asa caaaa..asteptam....
N.

Scuze, am detaliat situatia in raspunsul catre Ares_3.

Alte discuții în legătură

Reinnoire pasaport vladylds vladylds Buna ziua, Detin un pasaport cu valabilitate pana anul viitor in octombrie, am fost acceptat la o universitate din state, voi fi plecat timp de 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Problema cu compania ryanair sicka90 sicka90 Buna ziua, Va aduc la cunosinta urmatoarea problema: In data de 20.10.2020, eu, impreuna cu sotia am avut un zbor catre Londra. Nu am avut bagaje de cala, ... (vezi toată discuția)
Needed paperwork chayanne87 chayanne87 Hi, I\'m a romanian citizen planning to apply for US citizenship within a month or two. I\'m married to a US citizen and we have 2 minor children together. We ... (vezi toată discuția)