avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

daca doar o persoana din trei doreste dezbaterea succesiunii ...si ceilalti 2 nu doresc sub nici o forma...se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:02, 16 August 2008
Daca exista probleme intre mostenitori mai bine va adresati instantei de judecata.
Va poate redacta un avocat cererea de chemare in judecata.Daca va permiteti sa il angajati si pt a va reprezenta puteti proceda si asa.
Nu conteaza daca unul dintre mostenitori vrea sau nu vrea sa fie dezbatuta succesiunea.

avocat Claudiu Lascoschi
În cazul în care notarul a fost sesizat cu dezbaterea succesiunii lăsate de defunct, veţi merge la acesta toţi trei şi cei doi vor învedera notarului că nu sunt de acord cu continuarea procedurii notariale. În acest caz, notarul va suspenda cauza şi va îndruma părţile la instanţă.
În cazul în care notarul nu a fost sesizat cu deschiderea succesiunii, respectiv când de la data deschiderii succesiunii au trecut mai mult de 6 luni, oricare dintre succesibili se poate adresa instanţei de judecată cu o acţiune de partaj succesoral, caz în care instanţa va stabili averea succesorală a defunctului, calitatea de moştenitori ai părţilor şi modalitatea de împărţire a bunurilor succesorale moştenitorilor. Dacă două părţi nu vor fi de acord cu acţiunea, chiar dacă specifică acest aspect instanţei, aceasta oricum se va pronunţa şi va soluţiona acţiunea în măsura în care a fost învestită.
Este exact ca la divorţ, chiar dacă soţul pârât nu este de acord cu divorţul, dar reclamantul a introdus acţiunea de divorţ, instanţa va pronunţa divorţul din culpa ambilor soţi sau a soţului pârât, indiferent de poziţia procesuală a pârâtului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a succesiunii prin plata impozitelor ely_f ely_f Sora mea locuieste in casa parinteasca a sotului ei, parintii sunt decedati, el a avut grija de gospodarie de atunci ( 20 ani). Au fost informati, cum ca, ... (vezi toată discuția)
Succesiune romeone romeone cu notarul s-au cu avocatul este intrebarea[ (vezi toată discuția)
Succesiune irinastch irinastch Buna Ziua! As dori niste sfaturi legat de urmatoarea situatie: suntem 4 surori, tatal decedat in 2007, mama in viata. Una dintre surori a deschis succesiunea ... (vezi toată discuția)