Daca exista probleme intre mostenitori mai bine va adresati instantei de judecata.
Va poate redacta un avocat cererea de chemare in judecata.Daca va permiteti sa il angajati si pt a va reprezenta puteti proceda si asa.
Nu conteaza daca unul dintre mostenitori vrea sau nu vrea sa fie dezbatuta succesiunea.
În cazul în care notarul a fost sesizat cu dezbaterea succesiunii lăsate de defunct, veţi merge la acesta toţi trei şi cei doi vor învedera notarului că nu sunt de acord cu continuarea procedurii notariale. În acest caz, notarul va suspenda cauza şi va îndruma părţile la instanţă.
În cazul în care notarul nu a fost sesizat cu deschiderea succesiunii, respectiv când de la data deschiderii succesiunii au trecut mai mult de 6 luni, oricare dintre succesibili se poate adresa instanţei de judecată cu o acţiune de partaj succesoral, caz în care instanţa va stabili averea succesorală a defunctului, calitatea de moştenitori ai părţilor şi modalitatea de împărţire a bunurilor succesorale moştenitorilor. Dacă două părţi nu vor fi de acord cu acţiunea, chiar dacă specifică acest aspect instanţei, aceasta oricum se va pronunţa şi va soluţiona acţiunea în măsura în care a fost învestită.
Este exact ca la divorţ, chiar dacă soţul pârât nu este de acord cu divorţul, dar reclamantul a introdus acţiunea de divorţ, instanţa va pronunţa divorţul din culpa ambilor soţi sau a soţului pârât, indiferent de poziţia procesuală a pârâtului. ;)
Succesiune
irinastch
Buna Ziua!
As dori niste sfaturi legat de urmatoarea situatie: suntem 4 surori, tatal decedat in 2007, mama in viata. Una dintre surori a deschis succesiunea ... (vezi toată discuția)