avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat desi am rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat desi am rovinieta

Acum cateva zile mi-a venit acasa un PV pentru.....ati ghicit lipsa rovinietei. Sunt hotarat sa nu platesc amenda din 2 considerente.
1) A venit dupa mai mult de 6 luni
2) Nu merg niciodata in afara orasului fara sa cumpar rov. (cica am fost surprins pe autostrada)
Am in schimb o problema, nu pot sa ajung in jud Dambovita sa contest amenda (judetul pe care cica s-a produs contraventia) in termen de 15 zile. Ce este de facut? Exista alta metoda de a contesta amenda? Daca nu platesc ce se va intampla?
Cel mai recent răspuns: looping , utilizator 21:35, 3 August 2011
Buna ziua,

nu trebuie sava prezentati fizic; puteti formula plangerea si sa o depuneti cu posta pe adresa judecatoriei Dambovita;

Este bine sa o trimiteti cu valoare declarata ca sa aveti o dovada ca in plic era o plangere iar nu o felicitare de craciun.

Nici la judecata nu este obligatorie prezenta, dar este bine sa mergeti totusi ca sa va faceti apararile. Mai exista si varianta angajarii unui avocat din Dambovita.

Avocat Boncu
Puteti formula contestatia si o trimiteti prin posta in termen de 15 zile. Aveti data postei ca si data a depunerii. De asemenea in cuprinsul contestatiei cereti judecarea in lipsa si se v-a judeca in functie de inscrisurile pe care le depuneti la dosar fara sa fiti de fata.
Puteti formula contestatia si prin posta. Dar in plicul in care ati primit amenda nu vi se aducea la cunostinta faptul ca ati fost fotografiat? S-ar putea sa aveti surpriza sa constatati ca mai exista o masina cu numarul dv e inmatriculare iar masina dv sa nu fie introdusa in baza de date. S-au mai vazut asemenea cazuri.
In pv se specifica fotografierea. Imi pare rau ca nu mai am bonul de la rovinieta, dar au trecut 6 luni de atunci. Va imaginati ce s-ar intampla daca as pastra bonurile la toate lucrurile 6luni? As avea depozit de bonuri! Oricum, ma puteti sfatui cum se depune aceasta scrisoare cu valoare declarata? Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de sanctionare pentru lipsa rovignetei allyjana allyjana rovigneta expirata de 3 zile, primit prin posta PV nesimtit cu valoare amenda plus taxa despagubire 28 Eu.Este asa zisul pv cu semnatura electronica.Intrucat ... (vezi toată discuția)
Roviniete ioanasrl ioanasrl Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta Empire Empire Am primit azi plicul cu vestea buna cum ca m-au prins fara rovinieta undeva in drum spre Pascani, eu locuind in Baia Mare. Problema e ca anul trecut, cand ... (vezi toată discuția)