avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de sanctionare pentru lipsa rovignetei

rovigneta expirata de 3 zile, primit prin posta PV nesimtit cu valoare amenda plus taxa despagubire 28 Eu.Este asa zisul pv cu semnatura electronica.Intrucat pot faca dovada platii rovig pana in urma cu 3 zile, doresc sa solicit instantei anulare pv actual si eventual sanctionare cu avertisment si anulare taxa de despagubire la schimb cu achitare taxa rov. (tot 28 EU). Alta varianta este contestare PV solicitand anularea lui pt lipsa semnaturii olografe a agentului constatator.
Ce imi recomandati? Actiunea se poate introduce prin posta? Judecarea se poate face si in lipsa? Multumesc mult.#-o
Puteti trimite actiunea prin posta, puteti cere judecarea si in lipsa, insa nu puteti solicita instantei "anulare pv actual si eventual sanctionare cu avertisment si anulare taxa de despagubire la schimb cu achitare taxa rov.". Instanta de judecata aplica legea, nu este in masura sa dispuna un "schimb". Mai degraba incercati anularea procesului verbal pe motiv de incalcare a dispozitiilor imperative pentru valabilitatea acestuia, respectiv lipsa semnaturii olografe ...

Solicitati, in principal, admiterea plangerii contraventionale si anularea procesului verbal de sanctionare in totalitate, pentru motivele de fapt si de drept pe care le-ati aratat.
In subsidiar, solicitati modificarea sanctiunii din amenda in avertisment, avand in vedere pericolul sociual redus al faptei si ca sanctiunea este una nejustificat de mare in raport cu fapta.
In baza 242 alin.2 Cod de procedura civila cereti judecarea cererii si in lipsa.
Puteti transmite si prin posta cererea de chemare in judecata, in 2 exemplare, atasand si PV de sanctionare precum si o orice alta dovada in sprijinul d-voastra.
multumesc mult de raspuns.

@ zerognost

in referire la cele de mai sus,va rog, in cazul respingerii de catre instanta a actiunii in totalitate, mai am posibilitatea achitării a 1/2 din minimul amenzii???? cred ca nu...dar poate?:help:

Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu. Puteti plati 1/2 din amenda doar in termen de 2 zile de la comunicarea procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei. Daca vi se respinge plangerea veti achita amenda in totalitate.
Saru' mana. Inca o actiune pt instantele romanesti...La mai mare...!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roviniete ioanasrl ioanasrl Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta krystanu krystanu Buna ziua, in cursul anului 2011 am post suprins pe drumul (altfel nu am cum sa ii zic) intre Buzau si Ramnicu Sarat, in dreptul localitatii Maracineni, ... (vezi toată discuția)
Recurs respingere contestatie pv rovinieta - instanta nu a tinut cont de motivare! ionpopescu2007 ionpopescu2007 Buna seara, am neglijat plata taxei de drum si am circulat fara rovinieta pana cand am primit prima amenda, abia in acea zi mi-am amintit ca nu am rovinieta ... (vezi toată discuția)