avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Website privat / daune morale / disclaimer
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Website privat / daune morale / disclaimer

buna ziua,

as avea cateva intrebari ce tin de dreptul internetului.

1) poate fi definit ca fiind un site privat (nu public) un site care la accesarea lui apare urmatorul mesaj :
"Acesta este un site privat. Aveti acordul proprietarului siteului sa il accesati?
DA / NU "

2) ce valoare juridica are Disclaimer - ul?
Ma exonereaza de o eventuala raspundere civila (prejudiciu de imagine) daca afirm ca "acest site este un panflet", etc).

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 10:36, 14 August 2011
Ce va intereseaza, daca se considera a fi un delict a raspunde afirmativ la o intrebare de tipul "ai acordul meu pentru a accesa acest site?", urmand sa puteti cere daune daca cineva va consuma de exemplu banda de transfer fara a va fi prieten? In principiu consider ca in acest caz nu aveti sanse, din moment ce site-urile sunt prin natura lor publice si e normal a testa functionalitatile disponibile in cadrul browserui.

Altfel spus, pentru a permite accesul doar unor persoane, nu va puteti baza pe buna lor credinta, trebuie sa distribuiti o parola / alt criteriu de identificare pentru a-l face spatiu privat. Patrunderea fara drept intr-un asemenea sistem parolat este intr-adevar interzisa de lege.

Oricum, e interesanta intrebarea, pentru ca pe de alta parte exista site-urile de adulti care intreaba "Ai peste 18 ani", deci ar institui o prezumtie ca nu ai dreptul a accesa continutul lor fara a respecta acordul, dar totusi nu am auzit ca cineva sa sufere consecinte juridice la 17 ani ca a declarat fals.
Site-ul chiar daca apartine unei persoane fizice/firma este unul public. Mesajul cu DA/NU este de fatada sa inteleg, intrebare: Cum se obtine acordul proprietarului? Pentru a face site-ul un spatiu privat trebuie neaparat o parola la accesarea site-ului. Si aici nu ma refer la sectiunea Login (inregistrare membri). Referitor la Disclaimer depinde ce contine acesta textual, la fel depinde si felul site-ului (pentru adulti, gen can-can s.a.m.d.), dar cred ca exista destule "portite" pentru a da in judecata proprietarul unui site care prejudiciaza imaginea unei persoane spre exemplu. Poti pierde/castiga in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este un mesaj spam? gmancila gmancila Dupa ce am postat un mesaj in forum, sa deschis o fereastra in care scria : \\\\\\\\" Servarul http://www.adservingfactory.com:80 necesita un nume de ... (vezi toată discuția)
Pentru administrator site piciul piciul buna ziua, sotia mea are un cont creat pe acest site cu usser-ul MIV , si de cateva zile in momentul in care vrea sa acceseze contul ei primeste mesaj ca ... (vezi toată discuția)
Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui imagini nud cu ... looking4Lawer looking4Lawer Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui imagini nud cu mine ,pe care le-a furat de pe site ul de chat unde lucram, nu din free,din zona de privat(erau ... (vezi toată discuția)