avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatiile de plata intrerup cursul prescriptiei ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatiile de plata intrerup cursul prescriptiei ?

Azi am primit la cutia de scrisori o somatie de plata,de la o firma de rec. Este vorba de un credit bancar al fiicei mele.Somatii a tot primit de vreo 2 ani,la care nu a raspuns.Mentionez ca aceste somatii nu au fost cu,confirmare de primire.De la ultima plata au trecut 3 ani 3 luni si 3 zile. .As vrea sa stiu daca aceasta creanta este prescrisa.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andresclaudia , utilizator 17:27, 3 August 2011
@grandanat

inainte de a oferi consultanta juridica ati citit decretul lege 167 / 1958? Termenul general de prescriptie ptr creantele comerciale este de 3 ani. termenul de prescriptie in forma precizata de catre dvs este cel aplicabil creantelor fiscale, insa aici nu este cazul.

faptul ca somatiile sunt primite de la firme de recuperare inseamna ca au un mandat sa indeplineasca procedurile de recuperare amiabile - cel putin. Pe de alta parte nu are importanta, deoarece prescriptia curge impotriva lor indiferent in ce temei contractual actioneaza.

daca au trecut 3 ani de la ultima rata sau de la scadenta anticipata, a intervenit prescriptia.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
Mihai Costache, Avocat
Da, a intervenit prescriptia, dar doar pentru rata/ratele respective.
In privinta curgerii termenului aveti dreptate. Graba strica treaba.

Pe acest site nimeni nu ofera consultanta juridica , inclusiv eu :)
3 ani de la ultima rata din contract sau de la ultima rata platita.nu prea inteleg.Eu ma gandeam ca banca avea dreptul dupa 3 luni de neplata sa faca executare silita.Nu au facut dar au cesionat creditul.Legea ii da la dispozitie 3 ani sa faca ceva.adica tribunal . si acei 3 ani au trecut de 3luni
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
andresclaudia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Corespondența prin e-mail poate întrerupe prescripția? am răspuns în acest mod unor recuperatori de creanțe biancca biancca Buna ziua. Transmiterea unor adrese pe email catre recupetatori de debite prin care am specificat ca dreptul de a solicita executarea silita este prescris, ... (vezi toată discuția)
Prescriptia datoriilor mioaranoni mioaranoni Va rog sa-mi spuneti de unde stiu daca datoria mea catre banca, ramasa neachitata din motive personale, s-a prescris? Termenul de 3 ani de prescriere poate ... (vezi toată discuția)