avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii restante si mod de recuperare a acestora
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii restante si mod de recuperare a acestora

Buna ziua,
revin cu acelasi subiect si anume, lucrez la o unitate de constructii care de 6 luni nu mi-a achitat salariile, tot amanând de la o saptamana la alta plata acestora.
Am primit in interes de serviciu o masina pentru a ma deplasa, in cazul in care nu predau masina pana nu-mi achita salariile, ce se poate intampla?
E o solutie pentru a-i constrange sa-mi plateasca salariile restante fara a recurge la sesizare la ITM si actiune in instanta? Mi se poate desface contractul de munca pentru ca nu predau masina?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 3 August 2011
Daca nu predati bunul firmei angjatorul va proceda la depunerea unei plangeri penale. Ce urmeaza este usor de inteles. Nu este asta o solutie.
Solutia legala consta in chemarea in judecata a angajatorului in vederea recuperarii salariilor restante.
E sigur ca dupa actiunea in instanta voi primi salariile? Societatea e silita sa le achite? Sunt mai multe persoane salariate in situatia mea si suntem disperati, am muncit 6 luni degeaba?
Hotararea instantei il obliga sa va achite salariile. Daca nu puteti trece la executare silita.
Art. 274
Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.
@ pneagu
Se poate purta o discutie pe tema art.274 C.proc.civ. , referitor daca sunt sau nu executorii aceste hotarari , dupa intrarea in vigoare a legii nr.62/2011.
Deja pe forum a fost deschisa de @ Katt o astfel de discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor florin75 florin75 Fratele meu a girat cu o masina un prieten (asa zis) si acum are restante de 250 zile si e pus pe lista biroului executorului judecatoresc , el a decedat, ce ... (vezi toată discuția)
Probleme cu leasing sandyel sandyel buna ziua ,in 2008 am achizitionat um matiz in leasing (ca pers fizica)in 2010 am inceput sa raman restant lunile ,februarie, martie,aprilie neavand de unde sa ... (vezi toată discuția)
Somatie sarpy sarpy am avut un leasing auto si am predat masina inainte de termen pt neposibilitatea acitarii ,am fost anuntat dupa14 luni ca in urma cu 8 luni miau vandut masina ... (vezi toată discuția)