avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale amenda garda financiara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

amenda garda financiara

dupa cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:06, 4 August 2011
Executarea amenzii se prescrie in termen de 5 ani, incepand cu anul imediat urmator celui in care ai fost sanctionat.
Conform art.131 alin.1 si 2 din Codul de procedura fiscala, termenul de prescriptie este de 5 ani. Termenul se calculeaza incepand cu 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a luat amenda. De exemplu, o amenda luata in august 2011, se prescrie la 31 decembrie 2017, iar asta doar daca organul fiscal a fost in totala pasivitate si nu a facut nici un act de intrerupere(somatie etc), caz in care termenul se reia.
5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda theli theli Buna ziua ! As dori sa va intreb dupa cat timp se prescrie o amenda. Am fost notificat de existenta a doua amenzi ( din 2008 si 2009 ). (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara ContSters126873 ContSters126873 buna dimi la cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara??(si nu numai dsp,dsv ,finante etc) (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)