avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la Ordin in alb garantie folosit fraudulos
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la Ordin in alb garantie folosit fraudulos

Buna ziua,

Acum 1 luna am dat unui partener un BO in alb, pe baza de incredere, drept garantie pentru plata la termen. Am completat data emiterii, data scadentei si semnatura, restul ramanand in alb. Dupa 2 saptamani, mi-am intrebat furnizorul daca a completat vreo suma pe el si ce facturi acopera la care mi s-a raspuns pe e-mail ca nu s-a completat nimic.

Surpriza a fost cand in urma cu 2 zile, BO a intrat in banca si am vazut ca s-a girat catre o alta firma inca de la data emiterii si suma trecuta este de 5 ori mai mare decat suma datorata si la acel moment si in prezent. Din lipsa de fonduri BO a fost refuzat.

Pentru ca nu am primit nici o explicatie pentru folosirea abuziva a acestui intrument, doresc sa stiu ce masuri pot lua impotriva furnizorului.

Nu am decat corespondenta pe e-mail, nu s-a facut un PV la predarea BO.

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
tszaki, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:21, 4 August 2011
daca nu dovediti ca a fost emis in alb sunteti intr-o mare incurcatura. in general, cind se emit BO in alb (desi nu sunt legale, dar se practica) se face un pv care mentioneaz scopul emiterii, nr serie precum si faptul ca a fost emis in alb ca si garantie ca nu cumva sa fiti acuzat de inselaciune in contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin xerxes xerxes buna seara! daca o societate comerciala a emis un B.O. cu titlu de garantie, fara a mentiona data scadentei, iar creditorul a completat ulterior data ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin pierdut .. ged ged Am dat unui amic acum cativa ani un bilet la ordin in alb pentru a il ajuta sa garanteze niste credite (facerea de bine...). Cand l-am solicitat inapoi mi-a ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb ritter76 ritter76 Care sunt elementele minime de completat, la data emiterii ? Am un BO avalizat pe persoana fizica. La data emiterii ca si garantie, pe BO au fost ... (vezi toată discuția)